Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το σκεπτικό της απόφασης: Η «μη έναρξη» οδήγησε στο 0-3 χωρίς αφαίρεση βαθμών

Το σκεπτικό της απόφασης: Η «μη έναρξη» οδήγησε στο 0-3 χωρίς αφαίρεση βαθμών

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/3/2018 02:32
Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταλογίστηκε η «μη τέλεση» του αγώνα με τον Ολυμπιακό και όχι η «διακοπή» του και γι’ αυτό η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ προχώρησε στην ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης.

Λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (11/3), έγινε γνωστή η απόφαση του Εφετείου της ΕΠΟ όσον αφορά την τιμωρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ. Μετά από 10ωρη διάσκεψη, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε πως πρέπει να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ, να μην υπάρξει τιμωρία της έδρας, ωστόσο η τύχη του συγκεκριμένου αγώνα δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ματς με 3-0.

Ο δικαστής Δημήτρης Σκουτέρης σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό του θεωρεί ότι δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα αλλά μη τέλεση. Άφησε έξω δηλαδή το σκέλος που αφορά στην αφαίρεση βαθμών από το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα που αναφερόταν σε περίπτωση διακοπής.

Παράλληλα το Δικαστήριο αποδέχθηκε τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία, ενώ το παιχνίδι κατακυρώθηκε υπέρ των Πειραιωτών με σκορ 3-0 βάσει του άρθρου 21, παράγραφος 3, για τη μη τέλεσή του με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.

Σημειώνεται ξανά πως στην διαδικασία της εκδίκασης ο Σκουτέρης έδωσε δίκιο και στις 2 ομάδες κάνοντας λόγο για αστείο Πειθαρχικό Κώδικα και κανονισμούς που πρέπει να αλλάξουν...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δευτεροβάθμιο όργανο θα καθαρογράψει το σκεπτικό της απόφασης πιθανότατα την Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς επιθυμεί να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.