Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Το σήκωσε η Μάντσεστερ Σίτι

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Το σήκωσε η Μάντσεστερ Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2018 20:59
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 3-0 την Άρσεναλ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας για 5η φορά στην ιστορία της.

Ο πρώτος τίτλος στην Αγγλία τη φετινή σεζόν ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» επικράτησαν με 3-0 της Άρσεναλ στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησαν το Λιγκ Καπ για 5η φορά στην ιστορία τους. Αυτή ήταν η πρώτη κούπα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Αγγλία, ενώ στον αντίποδα οι «κανονιέρηδες» έφτασαν τους έξι χαμένους τελικούς στον θεσμό, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Η Άρσεναλ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει στο σκορ, καθώς στο 7’ ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή, όμως ο Γουόκερ έβαλε σωτήρια το πόδι του και ο Μπράβο απέκρουσε με τα πόδια. Η Σίτι γλίτωσε το γκολ και στο 18’ πήρε αυτή το προβάδισμα. Ο Μπράβο έκανε το βολέ, ο Μουστάφι υπέπεσε σε γκάφα και ο Αγουέρο με όμορφο τελείωμα «έγραψε» το 1-0.

Η Άρσεναλ προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Η Σίτι διαχειρίζονταν εξαιρετικά το υπέρ της σκορ και στο 58’ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκουντογκάν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Κομπανί με προβολή πέτυχε το 2-0. Τα πάντα τελείωσαν στο 63’ όταν μετά από πάσα του Ντανίλο, ο Σίλβα έκανε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ένα σουτ του Τσάκα (74’) ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Άρσεναλ στο δεύτερο μέρος, με αρκετούς οπαδούς της να αποχωρούν πριν την λήξη του γηπέδου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.