Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οριστικά στην 15η θέση η Ελλάδα

Οριστικά στην 15η θέση η Ελλάδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/2/2018 00:39
Οριστικά στην 15η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης της UEFA τερματίζει η Ελλάδα για φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι από τη σεζόν 2019-20 ο πρωταθλητής θα ξεκινά τις υποχρεώσεις του από το 2o προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και έτσι χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες ώστε η Ελλάδα να αποφύγει την 15η θέση. Συγκεκριμένα, για τη σεζόν 2017-18, η χώρα μας έφτασε τους 4900 βαθμούς, με την πενταετία να κλείνει στους 28.600.

Αυτό σημαίνει ότι για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον Ιούλιο, στον 2ο προκριματικό γύρο και θα χρειαστεί να αποκλείσει τρεις ομάδες για να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια ώρα, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο 3ος και ο 4ος του πρωταθλήματος θα «μπαίνουν» στον 2ο προκριματικό γύρο.

Τι θα γίνει του χρόνου

Για του χρόνου, δηλαδή τη σεζόν 2018-19, οι πέντε ομάδες που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, θα κατανεμηθούν ως εξής:

-Ο πρωταθλητής μπαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (στο δρόμο των πρωταθλητών)

-Ο 2ος του πρωταθλήματος ξεκινά στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (στο δρόμο των μη πρωταθλητών)

-Ο Κυπελλούχος Ελλάδας αρχίζει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αν η ίδια ομάδα τερματίσει 1η ή 2η στο πρωτάθλημα, τότε το εισιτήριο αυτό πηγαίνει αυτομάτως στον 3ο του πρωταθλήματος.

-Ο 3ος και ο 4ος του πρωταθλήματος ή αντίστοιχα ο 4ος και ο 5ος, αν συμβεί το παραπάνω, ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.