Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πάρτι πρόκρισης για Λίβερπουλ στο «Ντραγκάο»

Τσάμπιονς Λιγκ: Πάρτι πρόκρισης για Λίβερπουλ στο «Ντραγκάο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/2/2018 23:54
Με τον Μανέ να πετυχαίνει χατ-τρικ (25', 53', 85'), η Λίβερπουλ διέλυσε με 5-0 την Πόρτο στο «Ντραγκάο» και προκρίθηκε από… τώρα στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαλάχ (29') και Φιρμίνο (69') τα άλλα γκολ.

Πάρτι… πρόκρισης έστησε η Λίβερπουλ στο «Ντραγκάο». Στην κορυφαία φετινή της ευρωπαϊκή παράσταση, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ισοπέδωσε με 5-0 την Πόρτο και βρίσκεται ήδη στην κλήρωση για τη φάση των «8» του θεσμού.

Η Πόρτο μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και στο 10ο λεπτό είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά το σουτ του Οτάβιο από το ύψος του πέναλτι κατέληξε σε σώματα και πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η Λίβερπουλ ισορρόπησε και χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 25’ ο αφύλαχτος Μανέ «έγραψε» το 1-0 με σουτ μέσα από την περιοχή (η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ζοζέ Σα), ενώ στο 29’ ο Σαλάχ διπλασίασε το σκορ. Αρχικά το σουτ του Μίλνερ τράνταξε το δοκάρι, με τον Αιγύπτιο να παίρνει το ριμπάουντ, να περνά με απίθανο τρόπο τον αντίπαλο γκολκίπερ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Η Λίβερπουλ είχε την πλήρη υπεροχή όμως στο φινάλε του πρώτου μέρους η Πόρτο είχε σημαντική στιγμή με πλασέ του Τικίνο, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Οι «κόκκινοι» κράτησαν το μηδέν και στο ξεκίνημα της επανάληψης (53’) πέτυχαν τρίτο γκολ. Ο Σαλάχ με όμορφη κάθετη βρήκε την Φιρμίνο, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Ζοζέ Σα απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά ο Μανέ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ασφυχτικό πρέσινγκ της Λίβερπουλ έβαζε πολλά προβλήματα στην Πόρτο και στο 70’ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Μίλνερ έκανε ιδανικό γύρισμα και ο Φιρμίνο με άψογο πλασέ πέτυχε το 4-0, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τζέραρντ με 7 γκολ σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 85’ ο Μανέ, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τα 28 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και ξεπέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας την καλύτερη επίθεση. Το τελικό 5-0 υπέρ της Λίβερπουλ δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να είναι ήδη στους «8».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.