Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Διπλό» κορυφής με Μαλεζά ο ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ: «Διπλό» κορυφής με Μαλεζά ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/12/2017 21:30
Με γκολ του Μαλεζά (56’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 τον Πλατανιά στα Περιβόλια και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή με 31 βαθμούς. Φωνάζουν για ακυρωθέν γκολ οι γηπεδούχοι.

Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του μαχητικού Πλατανιά στα Περιβόλια και πήρε τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τους 31 βαθμούς, έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή και περιμένει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να δει αν θα διατηρηθεί στην 1η θέση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με… διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων, αφού στο 5’ ο Γκρζέλτσακ σκόραρε με κεφαλιά από κανονική θέση, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Πολωνός, όπως φάνηκε από το ριπλέι, έφυγε από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός έκανε το λάθος βλέποντας τρεις συμπαίκτες του να είναι σε αντικανονική θέση.

Από εκείνη τη φάση, έως και τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Πλατανιά, ο οποίος όμως αμύνονταν εξαιρετικά και δεν άφηνε ελεύθερους χώρους. Ενδεικτικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 44’ για να δούμε μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος. Ο Κοκκαλάς αρχικά έδιωξε εξαιρετικά το απευθείας φάουλ του Πέλκα, ενώ στη συνέχεια είπε «όχι» και στο κοντινό πλασέ του Μαουρίσιο. Δευτερόλεπτα μετά, ο γκολκίπερ των Χανιωτών έδιωξε και την κεφαλιά του Βαρέλα, κρατώντας το 0-0 ως το ημίχρονο.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο ρυθμός ήταν γρήγορος στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47’ το σουτ του Κάνιας από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Ντικαμονά στο 49’. Ένα λεπτό αργότερα ο Παπανικολάου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή αδράνειας του Πασχαλάκη, ενώ στο 51’ ο Κοκκαλάς έδιωξε στη γωνία του την προβολή του Κουλούρη.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Πλατανιά στο 56’. Ο Κρέσπο βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Μαλεζά και αυτός με προβολή νίκησε τον Κοκκαλά, «γράφοντας» το 1-0 για τον «Δικέφαλο». Το γκολ του Έλληνα αμυντικού αποδείχθηκε αρκετό για τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι διαχειρίστηκαν καλά το υπέρ τους σκορ και έφυγαν με τη νίκη από τα Περιβόλια.

Με εξαίρεση ένα σουτ στην κίνηση από τον Γκζέλτσακ (79’), που πέρασε πάνω από το δοκάρι, ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του ΠΑΟΚ. Αντίθετα, ο «Δικέφαλος» είχε σημαντική στιγμή με προβολή του Κουλούρη (62’), όμως ο Κοκκαλάς κράτησε το 1-0. Στο 77’ ο Κουλούρης απείλησε με νέο σουτ, που κόντραρε στον Βάντερσον, ενώ στο 82’ ο Κοκκαλάς έδιωξε το μακρινό σουτ του Πέλκα. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και οι Θεσσαλονικείς πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.