Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στους «32» η ΑΕΚ! (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Στους «32» η ΑΕΚ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/12/2017 21:57
Η ΑΕΚ κράτησε στο 0-0 την Αούστρια στην Βιέννη και εξασφάλισε ως αήττητη την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ!

Αγχώθηκε, αλλά τα κατάφερε! Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Αούστρια στη Βιέννη και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η «Ένωση» δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ και να διευκολύνει το έργο της, ωστόσο αμύνθηκε αποτελεσματικά (η Αούστρια δεν είχε τελική στο στόχο!) και με το τελικό 0-0 θα δώσει το «παρών» στην κλήρωση της Δευτέρας (11/12), όπου θα μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στη φάση των «32».

Στα αξιοσημείωτα πως η προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ έπαιξε ευρωπαϊκό νοκ-άουτ παιχνίδι τον Φεβρουάριο ήταν την σεζόν 2007-08, στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου UEFA.

Το ματς:


Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν προχώρησε σε εκπλήξεις όσον αφορά το σχήμα και την ενδεκάδα, παρατάζοντας την ΑΕΚ με τρία στόπερ (Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη) δύο φουλ μπακ (Γκάλο, Λόπεζ) τους Σιμόες και Γαλανόπουλο στον άξονα και τους Χριστοδουλόπουλο, Λιβάια, Αραούχο να έχουν ελεύθερο ρόλο στην επίθεση.

Το πλάνο της «Ένωσης», που έπαιζε για δύο αποτελέσματα, λειτούργησε άψογα στο πρώτο μέρος. Με εξαίρεση ένα άδυναμο σουτ του Πρόκοπ (7’) η Αούστρια δεν απείλησε σε κανένα σημείο τους «κιτρινόμαυρους», αδυνατώντας να πατήσει στην περιοχή του Τσιντώτα. Αντίθετα, η ΑΕΚ είχε καλή στιγμή στο 5’ με σουτ του Γαλανόπουλου, ενώ στο 15’ ο Αραούχο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Αούστρια είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, ωστόσο δεν έβρισκε τον τρόπο για να απειλήσει. Εξαίρεση αποτελεί η φάση στο 68ο λεπτό. Ο Τσιντώτας απομάκρυνε τη σέντρα του Χόλτσχαουζερ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Πρόκοπ. Αυτός έπιασε με τη μια την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της κενής «κιτρινόμαυρης» εστίας.

Η ΑΕΚ, όντας απόλυτα συγκεντρωμένη ανασταλτικά, δεν ανησύχησε σε κανένα άλλο σημείο του ματς και «σφράγισε» την πρόκριση για τους «32» της διοργάνωσης.

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Πεντζ, Καντίρι, Σερμπέστ, Σάλαμον (89' Σαρκάρια), Μπλαουνστάινερ, Χολσχάουζερ, Αλχασάν, Πρόκοπ, Πιρές, Ταζούρι (72' Βενούτο), Φριζενμπίχλερ (77' Μονσάιν)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64' Μπακασέτας), Λιβάια (90' Κονέ), Αραούχο (73' Κλωναρίδης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.