Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ανατροπή κορυφής για ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ: Ανατροπή κορυφής για ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/11/2017 21:37
Ο Ατρόμητος των πολλών απουσιών πήγε για νέο «μπαμ», όμως ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) στην Τούμπα και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή με 21 βαθμούς. Πρώτη ήττα για τους Περιστεριώτες που φωνάζουν για το πέναλτι που έφερε την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον αποδεκατισμένο Ατρόμητο, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στην Τούμπα χάρη σε ανύπαρκτο πέναλτι του Βιεϊρίνια (45’) και γκολ-καραμπόλα του Κάμπος (73’). Οι Περιστεριώτες, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, προηγήθηκαν στο 22’ με τον νεαρό Στρούγγη, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο πριν τρεις ημέρες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός ενδεκάδας τον πρώτο του σκόρερ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος επέστρεψε την Παρασκευή στις προπονήσεις της ομάδας. Από την άλλη πλευρά ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε έναν Ατρόμητο χωρίς πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές του (Ουάρντα, Γιαννούλη, Χατζηισαΐα, Μανούσο Οριόλ).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα, έχοντας δύο σημαντικές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο με κεφαλιές των Μάτος (1’) και Κρέσπο (7’) για να ανοίξει το σκορ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Ατρόμητος έκλεισε τους χώρους και στο 22’ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, ο νεαρός Στρούγγης πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για τους Περιστεριώτες.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο στο 33’ θα μπορούσε να δεχτεί δεύτερο γκολ εάν ο βοηθός δεν έκοβε λανθασμένα τον Ντιγκινί που έβγαινε μόνος με το Ρέι. Ένα λεπτό μετά, ο «Δικέφαλος» «άγγιξε» το γκολ με πλασέ του Ελ Καντουρί από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.Στο 40’ ο Κάνιας αστόχησε με σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 41’ ο Ατρόμητος έφυγε στην κόντρα, όμως ο Ντιγκινί δεν σημάδεψε σωστά από καλή θέση μετά από γύρισμα του Ντιγκινί. Τρία λεπτά μετά ο Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, δίνοντας την ευκαιρία στο Βιεϊρίνια να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1. Στη φάση της ανατροπής του Μακ ο Έλληνας διαιτητής δεν είδε ότι ο Στρούγγης πρώτα έδιωξε τη μπάλα και μετά υπάρχει σπρώξιμο. Πάντως, ο προπονητής του Ατρομήτου, Κάναντι το χαρακτήρισε «πέναλτι 50-50»

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να είχε τον έλεγχο και τον Ατρόμητο να έψαχνε το γκολ στην κόντρα επίθεση. Ένα σουτ του Ελ Καντουρί (59’) που απομάκρυνε ο Γιαννιώτης ήταν η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Σ’ εκείνο το σημείο ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Πρίγιοβιτς αντί του Τσίμιροτ, θέλοντας να ενισχύσει την επίθεση της ομάδας του.

Στο 69’ ο Ρισβάνης γλίτωσε τον Ατρόμητο, διώχνοντας στη γραμμή την κεφαλιά του Μάτος, όμως στο 71’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Μετά από καραμπόλες στην περιοχή, ο Κάμπος έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ούμπιδες και κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 2-1. Μάλιστα στο 75’ ο βοηθός έκοψε λανθασμένα τον Πρίγιοβιτς που έβγαινε σε τετ-α-τετ για ένα τρίτο γκολ.

Οι Περιστεριώτες, με εξαίρεση ένα σουτ του Κιβρακίδη στο 80’, δεν απείλησαν σημαντικά την εστία του Ρέι και ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του έπιασε την ΑΕΚ στους 21 βαθμούς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.