Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Προκρίθηκαν Μαρόκο και Τυνησία, εκτός η Ακτή Ελεφαντοστού

Προκριματικά Μουντιάλ: Προκρίθηκαν Μαρόκο και Τυνησία, εκτός η Ακτή Ελεφαντοστού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/11/2017 22:56
Το Μαρόκο κέρδισε με 2-0 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, αφήνοντας εκτός τους Ιβοριανούς. Στα τελικά και η Τυνησία, που άφησε εκτός το Κονγκό.

Μετά από τρεις σερί παρουσίες, η Ακτή Ελεφαντοστού δεν θα δώσει το «παρών» σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι’ αυτό ευθύνεται το Μαρόκο, το οποίο πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 στην έδρα των Ιβοριάνων και επιστρέφει σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1998!

Τα γκολ των Ντιράρ (25’) και Μπενατιά (30’) «σφράγισαν» τη νίκη για την ομάδα του Ρενάρ, αφήνοντας στην 2η θέση του ομίλου την Ακτή Ελεφαντοστού.

Σπουδαία πρόκριση και για την Τυνησία, η οποία τσέκαρε το εισιτήριο για Ρωσία μετά το εντός έδρας 0-0 με τη Λιβύη. Οι Τυνήσιοι έφτασαν τους 14 βαθμούς και τερμάτισαν στην 1η θέση του 1ου ομίλου με +1 από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, επιστρέφοντας σε τελική φάση Μουντιάλ μετά το 2006.

Νιγηρία, Μαρόκο, Σενεγάλη, Αίγυπτος και Τυνησία είναι λοιπόν οι πέντε ομάδες της αφρικανικής Ηπείρου που εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα τελικά της Ρωσίας. Από τις πέντε χώρες που εξασφάλισαν την πρόκριση, μόνο η Νιγηρία είχε δώσει το «παρών» και στη διοργάνωση της Βραζιλίας το 2014, με τις Αλγερία, Καμερούν, Γκάνα και Ακτή Ελεφαντοστού να μένουν εκτός.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.