Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τζέκο: «Προκαλούν οι Έλληνες, στηρίζω την Κροατία»

Τζέκο: «Προκαλούν οι Έλληνες, στηρίζω την Κροατία»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/11/2017 17:10
Ως τυχερή και προκλητική ομάδα χαρακτήρισε την Εθνική Ελλάδας ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα υποστηρίξει την Κροατία για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συνέντευξη σε κροατικό Μέσο έδωσε ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος κλήθηκε να σκιαγραφήσει το προφίλ την Ελλάδας ενόψει των δύο αγώνων μπαράζ με την Κροατία.

Ο Βόσνιος επιθετικός χαρακτήρισε την «γαλανόλευκη» ως δυνατή, συμπαγής αλλά και προκλητική ομάδα, που αμύνεται μαζικά και χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Βοσνία ήταν καλύτερη αλλά άτυχη στους δύο αγώνες με την Ελλάδα και αποκάλυψε πως θα υποστηρίξει την Κροατία για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζέκο στην κροατική ιστοσελίδα vecernji.hr:


Την πρόβλεψη του για τους αγώνες μπαράζ: «Η Κροατία είναι καλύτερη ομάδα, αλλά δεν τολμώ να κάνω προβλέψεις. Η ανωτερότητα πρέπει να αποδεικνύεται και στο γήπεδο. Είναι άλλο να είσαι καλύτερος στα χαρτιά κι άλλο να το δείχνεις υπό πίεση. Εγώ υποστηρίζω την Κροατία, γιατί έχω πολλούς φίλους εκεί. Δεν είναι θέμα εκδίκησης, αλλά ότι είμαστε γείτονες και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε όλα. Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε».

Για τους αγώνες της Βοσνίας με την Ελλάδα: «Έχω αφήσει πίσω μου αυτά τα ματς, αλλά οι πληγές παραμένουν. Και στα δύο ματς με την Ελλάδα δεν ήμασταν χειρότεροι. Απεναντίας, πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι και στους δύο αγώνες, αλλά μας έλειψε η τύχη και η συγκέντρωση. Είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε, ειδικά στην Αθήνα όπου προηγούμασταν μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά μετά ισοφαριστήκαμε κι αυτό το γκολ άφησε την Ελλάδα στο κόλπο για τη δεύτερη θέση. Στην Αθήνα κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση, αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας και μας τιμώρησαν. Στη Ζένιτσα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ήρθαν για το βαθμό και τον πήραν, αν και εμείς προσπαθήσαμε για τη νίκη».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας: «Η Ελλάδα παίζει δυνατά και είναι συμπαγής. Αμύνονται μαζικά και βγαίνουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Παίζουν με υπομονή και ξέρουν πώς να χτίζουν τις επιθέσεις τους. Πρόκειται για σκληρό αντίπαλο, που επιδιώκει την επαφή. Ξέρω πως η Κροατία έχει πολλούς παίκτες στο όριο καρτών (σ.σ. Μπρόζοβιτς, Κάλινιτς, Πέρισιτς, Πρίβαριτς, Βίντα, Ρόγκ, Βρσάλκο) και είμαι βέβαιος πως οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να τους προκαλέσουν για να πάρουν κίτρινη και να λείψουν από τη ρεβάνς. Πάντα τα ματς με την Ελλάδα έχουν ένταση, τσακωμούς στο γήπεδο, πολλές προκλήσεις, αλλά όλα αυτά είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου».

Για τον τσακωμό που είχε με τον Μανωλά: «Δεν θέλω να ξαναμιλήσω για αυτό το περιστατικό. Ό,τι έγινε δεν έχει σχέση με τον αγώνα, αλλά με όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του. Πάντως γρήγορα το λύσαμε το θέμα μέσα στην ομάδα και όλα είναι εντάξει. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν έντονα συναισθήματα σε τέτοια παιχνίδια, που μπορούν να δώσουν πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.