Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι «άλωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι «άλωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/9/2017 21:30
Με γκολ του Ντε Μπρούιν (67’) η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 1-0 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έπιασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο -6 από την 1η θέση οι πρωταθλητές, που έχασαν με τραυματισμό τον Μοράτα.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής με αντίπαλο την Τσέλσι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την απόλυτη υπεροχή και με γκολ του Ντε Μπρούιν, έφυγε με τη νίκη (1-0) από το «Στάμφορντ Μπριτζ», πιάνοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «πολίτες» με ασφυχτικό πρέσινγκ «έπνιξαν» την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που έδειξε εμφανή σημάδια κόπωσης μετά το ματς της Τετάρτης με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη (σ.σ. ο Ιταλός είχε διαμαρτυρηθεί που ο αγώνας δεν έγινε Κυριακή). Είναι ενδεικτικό ότι οι «μπλε» είχαν μόλις τέσσερα σουτ σ’ όλο το ματς, η χειρότερη επίδοση τους με τον Κόντε στον πάγκο. Μέσα σ’ όλα, οι πρωταθλητές έχασαν με μυϊκό τραυματισμό τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος αποχώρησε στα μισά του πρώτου μέρους.

Η Τσέλσι είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν στο 3’ ο Μπακαγιόκο έκανε τη σέντρα για τον Μοράτα, όμως η κεφαλιά του Ισπανού πέρασε άουτ. Η συνέχεια του αγώνα άνηκε αποκλειστικά στην Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παίζοντας με τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες (Ντε Μπρούιν, Στέρλινγκ, Σίλβα, Σανέ) πίσω από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, πίεζε ασφυχτικά τους γηπεδούχους, αναγκάζοντας τους σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 29’ με διαγώνιο σουτ του Σίλβα, το οποίο «έβγαλε» ο Κουρτουά. Ο Βέλγος πορτιέρο αντέδρασε σωστά και στο 45’, διώχνοντας εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Φερναντίνιο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρούιν.

Η επιλογή του Κόντε να αντικαταστήσει τον τραυματία Μοράτα με τον ντεφορμέ Γούλιαν και να παίξει χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ, δεν βοήθησε την Τσέλσι, η οποία στο δεύτερο μέρος αδυνατούσε να πατήσει στην περιοχή της Σίτι. Οι «μπλε» παρέμειναν σε παθητικό ρόλο και το γκολ υπέρ της Σίτι έδειχνε θέμα χρόνου.

Στο 55’ το σουτ του Στέρλινγκ από πλεονεκτική θέση πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 62’ ο Ζεσούς δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από γύρισμα του Ντε Μπρούιν. Η πίεση της Σίτι απέδωσε καρπούς στο 67’, με τον Ντε Μπρούιν να σκοράρει με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του.

Ο Κόντε πέρασε στο ματς τους Πέδρο και Μπατσουαγί, όμως η Τσέλσι δεν κατάφερε να ανησυχήσει την αντίπαλο της, με εξαίρεση δύο επικίνδυνες σέντρες του Αθπιλικουέτα από τα δεξιά. Αντίθετα, η Σίτι «άγγιξε» το 2-0 στο 84’, με τον Ρούντιγκερ να διώχνει στη γραμμή το πλασέ του Ζεσούς. Στο 90’ ο Κρίστενσεν δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και το 1-0 υπέρ της Σίτι έμεινε μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.