Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Στα τελικά η Ιαπωνία, έχασε την ευκαιρία η Ν. Κορέα

Προκριματικά Μουντιάλ: Στα τελικά η Ιαπωνία, έχασε την ευκαιρία η Ν. Κορέα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/8/2017 19:47
Η Ιαπωνία κέρδισε με 2-0 την Αυστραλία στη Σαιτάμα και εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μεγάλες μάχες για τα άλλα εισιτήρια στην Ασία.

Μετά τις Βραζιλία και Ιράν, η Ιαπωνία έγινε η 3η ομάδα χρονικά που εξασφαλίζει την πρόκριση για τα τελικά της Ρωσίας. Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της προκριματικής φάσης στη ζώνη της Ασίας, οι Ιάπωνες κέρδισαν με 2-0 την Αυστραλία στη Σαιτάμα και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα τελικά της Ρωσίας. Αυτή είναι η 6η φορά που η Ιαπωνία θα παίξει στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα είναι η 6η σερί!

Ασάνο (41’) και Ιντεγκούτσι (82’) ήταν οι σκόρερ για τους «σαμουράι», που έβαλαν τα «καγκουρό» σε… περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου ισοβαθμεί στην 2η θέση του 2ου ομίλου με την Σαουδική Αραβία (έχασε με 2-1 από τα ΗΑΕ) και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Η Αυστραλία υποδέχεται την ουραγό Ταϊλάνδη, ενώ η Σαουδική Αραβία παίζει στην έδρα της με την αδιάφορη βαθμολογικά Ιαπωνία. Στο κόλπο πρόκρισης είναι και τα ΗΑΕ, αφού βρίσκονται στο -3 από την 3η θέση και την τελευταία αγωνιστική παίζουν με το Ιράκ. Να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι του ομίλου προκρίνονται στα τελικά, ενώ ο3ος παίζει μπαράζ με τον 3ο του άλλου ομίλου.

Έχασε την ευκαιρία το Ιράν, ελπίζει για Μουντιάλ η Συρία

Στον 1ο όμιλο, το Ιράν, έχοντας βασικό τον Χατζισάφι του Πανιωνίου (σ.σ. κλήθηκε εν αντιθέσει με τον Μασούντ) κράτησε στο 0-0 την Ν. Κορέα και δεν της επέτρεψε να πάρει από σήμερα το εισιτήριο για τα τελικά της Ρωσίας.Οι Ν. Κορεάτες βρίσκονται στην 2η θέση με 14 βαθμούς, δύο περισσότερους από Συρία και Ουζμπεκιστάν, που ισοβαθμούν στην 3η θέση. Οι Σύριοι κέρδισαν με 3-1 το Κατάρ και σε συνδυασμό με την ήττα του Ουζμπεκιστάν από την Κίνα (1-0) απέκτησαν σημαντικές ελπίδες για την πρόκριση.

Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με την Συρία να δοκιμάζεται στην έδρα του Ιράν, ενώ η μεγάλη μάχη θα γίνει ανάμεσα σε Ουζμπεκιστάν με Ν. Κορέα. Μαθηματικές ελπίδες για την 3η θέση έχει και η Κίνα του Μαρσέλο Λίπι, αφού μετά τη νίκη της έφτασε τους 9 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από την 3η θέση.

Πρώτος όμιλος


1. Ιράν 21 (8-0)
2. Νότιος Κορέα 14 (11-10)
------------------------------------------------
3. Συρία 12 (7-6)
------------------------------------------------
4. Ουζμπεκιστάν 12 (6-7)
5. Κίνα 9 (6-9)
6. Κατάρ 7 (7-13)

Τελευταία αγωνιστική (5/9):

Κατάρ – Κίνα
Ιράν – Συρία
Ουζμπεκιστάν – Ν. Κορέα

Δεύτερος όμιλος


1. Ιαπωνία 20 (17-6)
2. Σαουδική Αραβία 16 (16-10)
------------------------------------------------
3. Αυστραλία 16 (14-10)
------------------------------------------------
4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 13 (10-12)
5. Ιράκ 8 (10-12)
6. Ταϊλάνδη 2 (5-22)

Τελευταία αγωνιστική (5/9):

Αυστραλία –Ταιλάνδη
Ιράκ – Συρία
Σαουδική Αραβία - Ιαπωνία

*οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 2 τρίτοι παίζουν μεταξύ τους (μέσα-έξω) και ο νικητής παίζει μπαράζ (μέσα-έξω) με τον 4ο από την ζώνη της Κεντρικής-Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.