Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Τέλος τα πλει-οφ, συμφωνία για τα τηλεοπτικά

Σούπερ Λιγκ: Τέλος τα πλει-οφ, συμφωνία για τα τηλεοπτικά

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/8/2017 19:34
Η Λίγκα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την Nova για τα τηλεοπτικά και την κατάργηση των πλέι οφ από τη φετινή σεζόν!

Στην σέντρα κανονικά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Όπως ανακοινώθηκε, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ήρθε σε συμφωνία με την Nova κι έτσι το φετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά.

Για να υπάρξει συμφωνία δόθηκαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τη Nova στις 12 μικρομεσαίες ομάδες αλλά και επιπλέον 800.000 ευρώ από την κεντρική χορηγία του Ιβάν Σαββίδη (Σουρωτή/ Μακεδονία Παλάς) στις ίδιες ομάδες. Το συνολικό ποσό που συμφωνήθηκε αποκλειστικά για τα τηλεοπτικά είναι 30 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί σε 15 ομάδες, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός κεντρικής διαχείρισης και έχει ουσιαστικά συμφωνήσει να συνεχίσει με ξεχωριστή σύμβαση.

Η συμφωνία ήταν σχεδόν ομόφωνη (μειοψήφισε ο Παναιτωλικός) στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και χαρακτηρίστηκε νέο «μνημόνιο συνεργασίας». Το deal είναι διετές και για τη διοργανώτρια αρχή βασική προϋπόθεση αποτελεί την επόμενη χρονιά το τηλεοπτικό συμβόλαιο να μείνει τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με φέτος, δηλαδή στα 30 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω μείωση.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Λίγκας και Nova, με υποχώρηση της δεύτερης, ώστε φέτος να μην διεξαχθούν καθόλου πλέι οφ στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Η ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων του Α' Γύρου του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

2/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός) η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Forthnet/Nova.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δε θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (play off) κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

4/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Ε. Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.