Αλλάζουν τη διαδικασία πέναλτι στην Αγγλία

Αλλάζουν τη διαδικασία πέναλτι στην ΑγγλίαΝέο σύστημα στη διαδικασία των πέναλτι θα εφαρμοστεί από τη νέα χρόνια στην Αγγλία, καθώς όπως ανακοινώθηκε, οι διοργανώσεις της EFL (Λιγκ Καπ, Λιγκ Τρόφι και πλει-οφ των μικρών κατηγοριών) θα χρησιμοποιούν το σύστημα ABBA.

Η καινοτομία της UEFA, που εφαρμόστηκε το φετινό καλοκαίρι στα τουρνουά των μικρών Εθνικών ομάδων, περνάει και στις διοργανώσεις της Αγγλικής Football League (Λιγκ Καπ, Λιγκ Τρόφι και πλει-οφ της 2ης,3ης και 4ης κατηγορίας).

Ο λόγος για το σύστημα ABBA, το οποίο αποσκοπεί στην εκτόνωση της ψυχολογικής πίεσης που υπάρχει σε κάθε εκτέλεση της δεύτερης ομάδας που σουτάρει.

Η μέχρι πρότινος διαδικασία (ABAB), θέλει τις δύο ομάδες να εκτελούν από μία φορά, με την ίδια σειρά, αρχίζοντας από εκείνη που έχει επιλεγεί πρώτη μετά από στρίψιμο νομίσματος. Ωστόσο, στο σύστημα ABBA, η πρώτη ομάδα εκτελεί ένα πέναλτι και από εκεί και πέρα οι εκτελέσεις γίνονται ανά δύο σερί για κάθε ομάδα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο τένις και συγκεκριμένα στα σερβίς δύο παικτών που έχουν οδηγηθεί σε tie break.

Για την ιστορία, το νέο αυτό σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κ-17 Γυναικών, με την Γερμανία (εκτελούσε πρώτη) να παίρνει την πρόκριση εις βάρος της Νορβηγίας.
Ομάδα που αφορά: ΑΓΓΛΙΑ

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: