Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μεταφέρεται για καλοκαίρι το Κόπα Άφρικα!

Μεταφέρεται για καλοκαίρι το Κόπα Άφρικα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/7/2017 01:26
Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα διεξάγεται το καλοκαίρι και έτσι οι σύλλογοι δεν θα χάνουν σημαντικές μονάδες στα μέσα της σεζόν.

Ιστορική απόφαση από την Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CAF). Όπως έγινε γνωστό, από το καλοκαίρι του 2019 το Κόπα Άφρικα θα διεξάγεται το καλοκαίρι (Ιούνιο και Ιούλιο) και όχι στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου όπως γίνονταν μέχρι τώρα.

Φυσικά η συγκεκριμένη είδηση δίνει μεγάλη «ανάσα» στους ευρωπαϊκούς συλλόγους και όχι μόνο, αφού δεν θα χρειαστεί να στερούνται σημαντικές μονάδες από τα ρόστερ τους στα μέσα της σεζόν. Ενδεικτική η περίπτωση της Λίβερπουλ, η οποία πλήρωσε την απουσία του Σάντιο Μανέ την περασμένη σεζόν.

Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή στο θεσμό, αφού από το 2019 στην τελική φάση της διοργάνωσης θα συμμετέχουν 24 ομάδες από τις 16 που ήταν μέχρι σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν δύο έξτρα όμιλοι (6 από 4) στην πρώτη φάση.

Παράλληλα έγινε γνωστό, ότι ο θεσμός θα συνεχίσει να διεξάγεται ανά δύο χρόνια, αποκλειστικά σε χώρες της Αφρικής και μόνο με τη συμμετοχή ομάδων της Ηπείρου, διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν το τουρνουά να φιλοξενείται από χώρες της Ασίας όπως η Κίνα ή το Κατάρ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.