Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Θετικό πρόσημο με Γιακουμάκη

Θετικό πρόσημο με Γιακουμάκη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/7/2017 20:25
Mε τον Γιακουμάκη να βρίσκει δίχτυα, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καρπάτι Λβιβ στο πρώτο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ντεμπούτο για τα νέα αποκτήματα, υπέστη κάκωση στο γόνατο ο Βράνιες.

Δεν είχε νικητή το φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Καρπάτι Λβιβ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με την «Ένωση» να είχε καλή εικόνα για τα δεδομένα της εποχής, καθώς δημιούργησε αρκετές φάσεις. Βέβαια, θα μπορούσε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, ωστόσο δεν πλήρωσε τα ατομικά λάθη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες και στα αμυντικά χαφ οι Αϊντάρεβιτς, Σιμόες. Στα άκρα οι Αντωνίου, Χριστοδουλόπουλος και ο Κλωναρίδης έπαιξε πίσω από τον Γιακουμάκη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους Ουκρανούς στο 1΄, όταν ο Κζιονς βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε τη μπάλα. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 8’ με τον Κλωναρίδη να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά, η Καρπάτι κατάφερε να προηγηθεί με τον Τσατούα, εκμεταλλευόμενη το λάθος του Λόπες. Η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει στο 12' όταν ο Κλωναρίδης με ωραία προσωπική ενέργεια βγήκε τετ α τετ, αλλά σούταρε άουτ. Στο 16' ο Αϊντάρεβιτς έκανε δυνατό σουτ εντός περιοχής, όμως ο Μούισακ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η ΑΕΚ πίεζε για να φέρει το σκορ στα ίσια και τα κατάφερε στο 18’. Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα για τον Γιακουμάκη και ο Έλληνας άσος με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, ισοφάρισε σε 1-1. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κλωναρίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 25’ ο Κλιοτς προσπέρασε τον Τσιγκρίνσκι όμως η λόμπα που επιχείρησε δεν κατάφερε να κρεμάσει τον Μπάρκα. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια και το 1-1 έμεινε ως το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε όλους τους παίκτες του πλην του Μπάρκα. Στην άμυνα ήταν οι Μπακάκης, Βράνιες, Μανωλάς, Βινίσιους, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, στα άκρα οι Μεληκιώτης, Τρίστασον και ο Μάνταλος ήταν πίσω από τον Λιβάγια.

Στο 47' η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς μετά από γύρισμα του Μπακάκη, ο Λιβάγια πλάσαρε εξ επαφής άουτ. Επτά λεπτά μετά, ο Μάνταλος σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, ενώ στο 58’ ο Πιντκίβκατ απέκρουσε το σουτ του Έλληνα άσου.

Στο 67’ ο Βράνιες έκανε λάθος γύρισμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Κλιοτς να βγει τετ α τετ, αλλά ο Μπάρκας κράτησε το 1-1. Στη συνέχεια της φάσης ο Βόσνιος τραυματίστηκε (έχει υποστεί κάκωση στο δεξιό γόνατο και στην ποδοκνημική) και έδωσε τη θέση του στον Τσόσιτς. Δέκα λεπτά μετά (77’), ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Λιβάγια, όμως ο Πιντκίβκατ απέκρουσε, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.