Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: «Καθάρισε» ο «Λέβα» για Πολωνία

Προκριματικά Μουντιάλ: «Καθάρισε» ο «Λέβα» για Πολωνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2017 00:19
Με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει χατ-τρικ, φτάνοντας τα 11 στην προκριματική φάση, η Πολωνία κέρδισε με 3-1 την Ρουμανία στη Βαρσοβία και διατηρήθηκε στο +6 από την 2η θέση. Εκεί βρίσκονται Δανία (3-1 το Καζακστάν) και Μαυροβούνιο (4-1 την Αρμενία).

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Πολωνία νίκησε εντός έδρας της Ρουμανία (3-1) και έκανε ένα ακόμα βήμα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ο επιθετικός της Μπάγερν σημείωσε χατ-τρικ με δύο γκολ από την άσπρη βούλα του πέναλτι (29’, 62’) και ένα με καρφωτή κεφαλιά (57’), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ζιελίνσκι. Το μόνο που κατάφερε η Ρουμανία ήταν να μειώσει στο 77’ με τον Στάνκου για το τελικό 3-1.

Με τη νίκη, η ομάδα του Ανταμ Ναβάλκα παραμένει στο +6 στην κορυφή του ομίλου της με 16 βαθμούς. Στην 2η θέση με 10 βαθμούς βρίσκονται Δανία και Μαυροβούνιο.

Οι Δανοί πέρασαν με 3-1 από την έδρα του Καζακστάν στο Αλμάτι, αν και δυσκολεύτηκαν για περίπου 80 λεπτά. Οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν στο 27’ με τον Γιόργκενσεν, ενώ στο 43’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ισλαμκάν.

Το εύστοχο πέναλτι του Έρικσεν (51’) έδειχνε να «κλειδώνει» τη νίκη για την Δανία, όμως το γκολ του Κουάτ στο 76’ κράτησε ζωντανούς τους Καζάκους. Ωστόσο στο 82’ ο Ντόλμπερκ βρήκε δίχτυα, ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Τους 10 βαθμούς έφτασε και το Μαυροβούνιο, το οποίο με πρωταγωνιστή τον Γιόβεβιτς (χατ-τρικ), διέλυσε με 4-1 την Αρμενία στη Ποντγκόριτσα και συνεχίζει να ελπίζει για πρόκριση στα μπαράζ.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:


1. Πολωνία 16
2. Μαυροβούνιο 10
3. Δανία 10
4. Ρουμανία 6
5. Αρμενία 6
6. Καζακστάν 2

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.