Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το πρώτο βήμα για τον τελικό η Γιουνάιτεντ

Γιουρόπα Λιγκ: Το πρώτο βήμα για τον τελικό η Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/5/2017 00:10
Χάρη σε απευθείας φάουλ του Ράσφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 1-0 τη Θέλτα στο Βίγκο και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρώτο βήμα προκειμένου να βρεθεί στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Θέλτα και πλέον καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους στη ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ» για να βρεθούν στον τελικό της Στοκχόλμης.

Η Θέλτα είχε την κατοχή στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 11’ θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως η κοντινή κεφαλιά του Βας πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Από εκείνο το σημείο η Γιουνάιτεντ ανέβασε την απόδοση της και είχε σημαντικές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα.

Στο 20’ ο Άλβαρεθ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ράσφορντ έξω από την περιοχή, ενώ στο 31’ ο Άγγλος φορ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Μχιταριάν. Τέσσερα λεπτά μετά ο Αρμένιος ηττήθηκε σε τετ-α-τετ τον Άλβαρεθ, ενώ στο 39’ ο Ισπανός πορτιέρο νίκησε από κοντά και τον Λίνγκαρντ.

Η Θέλτα γλίτωσε το γκολ και στο 59’ θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, με τον Ρομέρο να διώχνει σε κόρνερ το σκαφτό σουτ του Σίστο. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, ώσπου στο 67’ η Γιουνάιτεντ κατάφερε να προηγηθεί χάρη σε εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα, η Γιουνάιτεντ είχε καλές στιγμές με βολέ του Λίνγκαρντ (75’) και απευθείας φάουλ του Πογκμπά (86’) για ένα δεύτερο γκολ, ενώ στον αντίποδα, η Θέλτα έφτασε κοντά στο γκολ στο 73’, με τον Άσπας να αστοχεί με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ από ευρωπαϊκή διοργάνωση έχοντας κερδίσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας (σε 18 περιπτώσεις), ενώ στον αντίποδα, η Θέλτα είναι η μοναδική ισπανική ομάδα με δύο ανατροπές εκτός έδρας στην Ευρώπη (το 1998 με Άστον Βίλα και φέτος με Σαχτάρ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.