Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Με ανατροπή η Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Με ανατροπή η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/3/2017 23:42
Η Βαλένθια προηγήθηκε μέσα στο «Καμπ Νου» με τον Μαγκαλά, ωστόσο ο Γάλλος αποβλήθηκε στο 44’ και η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή (4-2), μειώνοντας ξανά στο -2 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ. Λιονέλ Μέσι, ο πρώτος παίκτης της Πριμέρα που σκοράρει 40+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για 8 σερί σεζόν!

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 4-2 τη Βαλένθια στο «Καμπ Νου» και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα στο «Ριαθόρ».

Οι Καταλανοί είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα, ωστόσο η πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 15’, με τους Μέσι και Ραφίνια να μην μπορούν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα του Σουάρες. Η απάντηση της Βαλένθια ήρθε στο 19’, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Σολέρ επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει δύσκολα.

Η φάση αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού δέκα λεπτά μετά (29’) ο Μανγκαλά σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, «γράφοντας» το 1-0 για τις «νυχτερίδες». Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε σχεδόν άμεσα, αφού στο 35’ ο Νεϊμάρ έβγαλε με πλάγιο (!) τον Σουάρες σε θέση τετ-α-τετ και ο Ουρουγουανός με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν εντυπωσιακό. Στο 44’ ο Μαγκαλά αποβλήθηκε για τράβηγμα στον Σουάρες, που ήταν σε θέση για γκολ και ο Μέσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ολοκλήρωσε την ανατροπή. Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα δεν πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια αφού στις καθυστερήσεις, ο Γκαγιά έδωσε στον Μουνίρ και αυτός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, «έγραψε» το 2-2.

Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, είχαν χαμένο τετ-α-τετ με το Νεϊμάρ (52’) όμως στο επόμενο λεπτό ο Μέσι πλάσαρε εύστοχα «γράφοντας» το 3-2. Με αυτό το γκολ, ο Αργεντινός έφτασε τα 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για 8η σερί σεζόν, επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν από άλλον ποδοσφαιριστή στην Πριμέρα.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε την απόλυτη υπεροχή, σπαταλώντας τεράστιες ευκαιρίες με Ράκιτιτς (57’), Μέσι (72’) και Σουάρες (68’, 72’) για να «κλειδώσει» το ματς. Στο 76’ το απευθείας φάουλ του Νεϊμάρ τράνταξε το δοκάρι, ενώ στο 82’ ο Μέσι πέρασε τέσσερις παίκτες, αλλά κόπηκε στη συνέχεια από τον Αμπντενούρ. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 89’ ο Άντρε Γκόμες έπειτα από εξαιρετική κούρσα και πάσα του Νεϊμάρ.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.