Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Τη νίκη η Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός τις «φωνές»

Σούπερ Λιγκ: Τη νίκη η Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός τις «φωνές»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2017 21:35
Η Ξάνθη, με εξαιρετικό γκολ του Βασιλακάκη (67’), επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από ένα μήνα. Παράπονα από τη διαιτησία έχουν οι φιλοξενούμενοι

Απότομη προσγείωση για τον Παναθηναϊκό. Μετά από τρεις σερί νίκες με 13-0 τέρματα, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 1-0 στη Ξάνθη και παρέμειναν στην 4η θέση της βαθμολογίας, κινδυνεύοντας πλέον να μείνουν εκτός πλει-οφ. Ο Βασιλακάκης σκόραρε για 4η σερί φορά απέναντι στο «τριφύλλι», που φωνάζει για οφσάιντ-«φαντάσματα» αλλά και για πέναλτι λίγο πριν το φινάλε.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα, ωστόσο στο πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Ξάνθης, παρά τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισε. Η πρώτη φάση που διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι σημειώθηκε στο 18’, με τον Κλωναρίδη να βγάζει τον Μπέργκ σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Σουηδός υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Έτσι, η πρώτη φάση του αγώνα άνηκε στην Ξάνθη, με τον Βασιλακάκη (21’) να αστοχεί με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σολτάνι. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των «ακριτών» στο πρώτο μέρος, με την ομάδα του Λουτσέσκου να ήταν πάντως εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι, μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να απειλήσει με αξιώσεις. Δύο σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής(29', 45'), τα οποία απόκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς, ήταν οι μόνες καλές φάσεις για τους πράσινους», που περιορίστηκαν σε φλύαρη κατοχή (73%-27%) στα πρώτα 45 λεπτά.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το πετύχει στο ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς στο 47’ ο Βιγιαφάνες βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, όμως ο Αργεντινός υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά η Ξάνθη «άγγιξε» το 1-0, με τον Σολτάνι να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ με σουτ από θέση βολής.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν συντριπτικά ποσοστά κατοχής, όχι όμως και τη λύση για να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης. Έτσι στο 67’, έπειτα από λάθος του Κουτρουμπή, ο Βασιλακάκης έπιασε σουτ-«οβίδα» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0.

Οι «ακρίτες» προηγήθηκαν κόντρα στη ροή και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους ως το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί μόνο στο 90’ με ένα σουτ του Μολέδο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Βιγιαφάνες, ο οποίος πήρε κίτρινη για θέατρο παρότι υπήρχε επαφή από τον Σιλά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.