Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Στα ημιτελικά με απίστευτες προκρίσεις, Γκάνα και Ιράκ

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Στα ημιτελικά με απίστευτες προκρίσεις, Γκάνα και Ιράκ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/7/2013 00:02
Μετά από δύο προημιτελικούς που …έκοψαν την ανάσα, Γκάνα και Ιράκ προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ Νέων και θα αντιμετωπίσουν Γαλλία και Ουρουγουάη αντίστοιχα για μια θέση στον μεγάλο τελικό. Οι Γκανέζοι επικράτησαν στην παράταση της Χιλής με 4-3, ενώ οι Ιρακινοί στα πέναλτι της Ν. Κορέας, μετά το 3-3 της παράτασης.

Συμπληρώθηκε το «πάζλ» των ημιτελικών, με την Γκάνα και το Ιράκ να παίρνουν την πρόκριση για τους «4» του θεσμού ύστερα από δύο συγκλονιστικούς προημιτελικούς με Χιλή και Ν. Κορέα αντίστοιχα.

Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι, το Ιράκ επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι στον ασιατικό εμφύλιο, και συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις στα γήπεδα της Τουρκίας, παίρνοντας ακόμα μία πρόκριση.

Οι Ιρακινοί προηγήθηκαν στο παιχνίδι τρεις φορές, την τελευταία στο 118’ της παράτασης μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας, ωστόσο οι Ν. Κορεάτες δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν σε 3-3 στο 120+2’ (!), οδηγώντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Ωστόσο εκεί, οι παίκτες του Ιράκ ήταν πιο εύστοχοι και κατάφεραν να πάρουν τελικώς την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη.

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Στα ημιτελικά με απίστευτες προκρίσεις, Γκάνα και Ιράκ
Από τη άλλη, στο ίσως καλύτερο παιχνίδι του θεσμού έως σήμερα, η Γκάνα επικράτησε της Χιλής με 4-3 στην παράταση χάρη σε ένα γκολ που σημείωσαν στο 120ο λεπτό!

Οι Γκανέζοι άνοιξαν το σκορ στο 11’ με τον Ότζερ, ωστόσο η Χιλή κατάφερε να γυρίσει γρήγορα το παιχνίδι χάρη στα γκολ των Καστίγιο (23’) και Ενρίκιεζ (27’). Ο Ασίφουα-Ίνκουμ απάντησε στο 72’ ισοφαρίζοντας σε 2-2, σκορ που έμεινε ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί έγινε το… έλα να δεις, με την Γκάνα να σημαδεύει στο 91’ δοκάρι, ωστόσο η Χιλή ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει, με τον άσο της Γιουνάιτεντ, Ενρίκες να πετυχαίνει δεύτερο γκολ στο 98' για το 3-2 υπέρ των Νοτιαμερικανών.

Παρόλα αυτά, η Γκάνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Σειντού στο 113’, και μετά το δοκάρι που είχε λίγο αργότερα, τελικώς στο 120’ ο Ασίφουα-Ίνκουμ με σουτ το οποίο πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες της Χιλής αλλά και τον τερματοφύλακα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-3.

Στα ημιτελικά, η Γκάνα θα συναντήσει τη Γαλλία, και θα επιδιώξει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2009, όταν και είχε σηκώσει το τρόπαιο στα πέναλτι απέναντι στην Βραζιλία.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:


Σάββατο

Γαλλία - Ουζμπεκιστάν 4-0

Ουρουγουάη - Ισπανία 1-0 (παράταση)

Κυριακή

Ιράκ - Ν.Κορέα 3-3 (παρ.) [5-4 πέν.]

Γκάνα - Χιλή 4-3(παρ.)

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:


Τετάρτη

Γαλλία - Γκάνα (18:00)

Ιράκ - Ουρουγουάη (21:00)



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.