Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: «Λιοντάρια» εναντίον «Φαραώ» στον τελικό

Κόπα Άφρικα: «Λιοντάρια» εναντίον «Φαραώ» στον τελικό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/2/2017 23:29
Το Καμερούν κέρδισε με 2-0 την Γκάνα και μετά από εννέα χρόνια επιστρέφει σε τελικό Κόπα Άφρικα, όπου θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο (5/2).

«Λιοντάρια» εναντίον «Φαραώ» θα παίξουν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής αλλά και για μια θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρωσία. Μια ημέρα μετά την πρόκριση της Αιγύπτου αντί της Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν κέρδισε με 2-0 την Γκάνα και επιστρέφει σε τελικό μετά το 2008.

Τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν στο 72ο λεπτό, όταν μετά από τραγική έξοδο του τερματοφύλακα Μπριμά σε εκτέλεση φάουλ, ο Γκατζουι έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ σε κενή εστία, «έγραψε» το 1-0. Η Γκάνα βγήκε μπροστά για να πιέσει χωρίς όμως αποτέλεσμα και στις καθυστερήσεις το Καμερούν «χτύπησε» στην κόντρα, «κλειδώνοντας» την πρόκριση με όμορφο τελείωμα του Μπασογκογκ.

Στα αξιοσημείωτα πως η τελευταία φορά που το Καμερούν βρέθηκε σε τελικό είχε αντιμετωπίσει ξανά την Αίγυπτο, η οποία είχε πάρει τη νίκη με 1-0. Οι δύο ομάδες είναι οι πολυνίκεις του θεσμού, με τους «Φαραώ» να μετρούν 7 κατακτήσεις (τελευταία το 2010) και τα «Λιοντάρια» τέσσερις (τελευταία το 2002).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.