Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα με… αυτογκόλ η Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα με… αυτογκόλ η Ξάνθη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/1/2017 19:06
Με αυτογκόλ του Μητρόπουλου (40’), η Ξάνθη νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ στα Πηγάδια και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά ενόψει της ρεβάνς στην Κρήτη. Δύο δοκάρια είχαν οι Ακρίτες.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου έκανε η Ξάνθη. Οι Ακρίτες επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ στα Πηγάδια και απέκτησαν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Κρήτη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τα ηνία του παιχνιδιού απ' τα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι παίκτες του ΟΦΗ έκλειναν σωστά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν με αξιώσεις. Η πρώτη ευκαιρία για την Ξάνθη ήρθε στο 25’ μ’ ένα συρτό σουτ του Ντε Λούκας που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 29’ η κεφαλιά του Ράνου δεν ανησύχησε τον Δαύκο.

Τελικά το γκολ για τους Ακρίτες ήρθε από τα πόδια παίκτη του ΟΦΗ. Μετά από γύρισμα του Λάζιτς στο 40’, ο Μητρόπουλος, στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στο βάθος της εστίας του Δαύκου, ανοίγοντας το σκορ για την Ξάνθη. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σολτάνι στο 43’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αφού στο 48’ ο Γιουνές επιχείρησε σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου. Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ κέρδιζε μέτρα και στο 70’ έφτασε μια «ανάσα» από το 1-1. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς το γυριστό του Μητρόπουλου, αλλά ο Μάνος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε στο 75’, με τον Λάζιτς να πιάνει την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γουάλας, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Ακρίτες έκαναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.