Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ομόφωνη η απόφαση για το νέο Μουντιάλ των 48 ομάδων!

Ομόφωνη η απόφαση για το νέο Μουντιάλ των 48 ομάδων!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/1/2017 16:19
Όπως αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της FIFA, από την διοργάνωση του 2026 το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξάγεται με 48 ομάδες σε 16 γκρουπ των 3 συμμετεχόντων!

Σε μια ιστορική απόφαση, που πάντως έχει προκαλέσει ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια, προχώρησε η FIFA. Η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αλλαγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο, από το 2026 θα διεξάγεται με 48 συμμετέχουσες εθνικές ομάδες, σε 16 γκρουπ των 3!

Ο αριθμός των αγώνων θα εκτοξευθεί στους 80, από τους 64 που πραγματοποιούνται με την σημερινή μορφή των 32 ομάδων, αλλά και πάλι, οι πιθανοί νικητές του θεσμού θα μπορούν να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου μετά από εφτά παιχνίδια.

Από τις 3 ομάδες κάθε ομίλου, θα περνούν στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες, ενώ, κάθε παιχνίδι που ολοκληρώνεται στην ισοπαλία, θα κρίνεται στα πέναλτι… Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου Μουντιάλ, θα γίνουν γνωστές αργότερα, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια θα προσελκύσουν περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα και χορηγούς, άρα περισσότερα κέρδη…

Η Ένωση των συλλόγων της Ευρώπης αντέδρασε άμεσα στην απόφαση της FIFA, κάνοντας λόγο πως η αλλαγή πάρθηκε βάσει πολιτικών λόγων και όχι αθλητικών:

«Αδυνατούμε να δούμε τα οφέλη αυτής της απόφασης και πραγματικά απορούμε με την επίσπευση της επισημοποίησης της αλλαγής, εννέα χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα, δεν συμμετείχαν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στη διαδικασία. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση πάρθηκε βάσει πολιτικών λόγων και όχι αθλητικών, έχοντας ασκηθεί πίεση... Η ECA θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες και τις συνέπειες της νέας μορφής του Μουντιάλ και θα τα θέσουμε επί τάπητος στην επόμενη συνάντηση, στο τέλος Ιανουαρίου»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.