Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Νίκησε και ξέφυγε ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Νίκησε και ξέφυγε ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/1/2017 21:30
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια, έβαλε τέλος στο αήττητο 11 αγώνων των Ακριτών και ξέφυγε με +12 από την 2η θέση της βαθμολογίας. Ιντέγε (38’) και Μιλιβόγιεβιτς (89’) τα γκολ, αποβλήθηκε ο Λισγάρας (60’) για εγκληματικό τάκλιν στον Σεμπά που είδε επίσης κόκκινη για την αντίδραση του.

Την 5η του σερί νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια, έφτασαν τους 37 βαθμούς και άνοιξαν ακόμα περισσότερο την απόσταση από τους διώκτες τους, όντας στο +12 από την 2η θέση, στο +15 από τον Παναθηναϊκό (ματς λιγότερο), στο +16 από την ΑΕΚ και στο +17 από τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα, απειλώντας για πρώτη φορά στο 7ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Ιντέγε που πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χατζηγεωργίου, έπειτα από κεφαλιά του Ιντέγε, ενώ στο 18’ ο Βιάνα σούταρε δύο φορές στην περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα.

Ένα λεπτό νωρίτερα, η Ξάνθη είχε απειλήσει για πρώτη φορά με άστοχη κεφαλιά του Γιουνές στο πρώτο δοκάρι, ενώ στο 23’ ο Λεάλι βγήκε έγκαιρα και έδιωξε με γροθιές τη σέντρα του Ουάλας προ του Γιουνές. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την υπεροχή (η κατοχή της μπάλας έφτασε το 73%) και το 1-0 ήρθε στο 38’. Ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε γέμισμα στην περιοχή, ο Λισγάρας έδιωξε προ του Σεμπά αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ιντέγε και ο Νιγηριανός με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη είχε «χρυσή» ευκαιρία για να απαντήσει πριν το ημίχρονο, όμως το σουτ του Γιουνές (45’) μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ωστόσο στο 57’ το ματς έγινε… ροντέο, με τον Λισγάρα να κάνει εγκληματικό τάκλιν στον Σεμπά με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη. Ωστόσο, κόκκινη κάρτα είδε και ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήταν έξαλλος και χτύπησε τον Σολτάνι ενώ ήταν ξαπλωμένος στο χορτάρι.

Κάπου εκεί το παιχνίδι «έσβησε», αφού η Ξάνθη δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε τελική. Όλα αυτά μέχρι το 89’, με τον Μάρτινς να κερδίζει φάουλ το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μιλιβόγιεβιτς, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς. Το 2-0 ήταν το τελικό σκορ και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εκτοξεύει τη διαφορά από τους διώκτες του.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.