Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το σήκωσε η Μίλαν στα πέναλτι!

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το σήκωσε η Μίλαν στα πέναλτι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/12/2016 21:21
Με τον Ντοναρούμα να αποκρούει το πέναλτι του Ντιμπάλα, η Μίλαν κέρδισε με 4-3 την Γιουβέντους στα πέναλτι (1-1 κ.δ) και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας για το 2016! Κιελίνι (18’) και Μποναβεντούρα (38’) τα γκολ στην κανονική διάρκεια.

Με τον ιδανικότερο τρόπο αποχαιρετάει το 2016 η Μίλαν! Οι «ροσονέρι» κέρδισαν την Γιουβέντους με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.δ) και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ιταλίας για 7η φορά στην ιστορία τους, πιάνοντας την «Γηραιά Κυρία» στην κορυφή της λίστας. Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο για τους Μιλανέζους από το 2011, όταν είχαν κατακτήσει ξανά το Σούπερ Καπ.

Η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά στον τελικό της Ντόχα, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Μάντζουκιτς (7’) και Στουράρο (17’) και στο 18’ κατάφερε να προηγηθεί με τον Κιελίνι. Μετά το γκολ η Μίλαν κέρδισε μέτρα και στο 38’ έφερε το σκορ στα ίσια με εκπληκτική κεφαλιά του Μποναβεντούρα. Η «Γηραιά Κυρία» θα μπορούσε να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 41’, όμως ο Στουράρο δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία έπειτα από σέντρα του Μάντζουκιτς.

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Στο 57’ η Μίλαν είχε δοκάρι με κεφαλιά του Ρομανιόλι και τρία λεπτά μετά ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ-κεραυνό του Κεντίρα.

Στο 62’ ο Μπάκα δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, το ίδιο και ο Στουράρο στο 68’, ενώ στο 76’ το σουτ του Ντιμπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Αργεντινός επιχείρησε νέο σουτ, αναγκάζοντας τον Ντοναρούμαν σε επέμβαση, ενώ στο 83’ ο Μπουφόν έδιωξε με δυσκολία την καρφωτή κεφαλιά του Μπάκα. Στις καθυστερήσεις ο Κολομβιανός βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, ωστόσο δεν πήδηξε σε σωστό χρόνο έπειτα από σέντρα του Σούσο και η φάση χάθηκε.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, με την Μίλαν να είχε σπουδαία ευκαιρία στο 92’. Ο Μπουφόν έδιωξε το διαγώνιο σουτ του Μποναβεντούρα, ωστόσο στη συνέχεια ο Μπάκα δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 108’ ο Ντοναρούμα είπε «όχι» σε σουτ του Ιγκουαΐν, ενώ στο 116’ ο Ντιμπάλα αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα αρκετά άουτ. Λίγο πριν το φινάλε, οι παίκτες της Γιουβέντους ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ντε Σίλιο, ωστόσο ο διαιτητής θεώρησε ότι ήταν κολλημένο στο σώμα και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, ο Μπουφόν απόκρουσε το πρώτο πέναλτι της Μίλαν (Λαπαντούλα), ωστόσο στη συνέχεια ο Μάντζουκιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι υπόλοιποι παίκτες των δύο ομάδων αποδείχθηκαν εύστοχοι και με το σκορ στο 3-3, απέμενε μια εκτέλεση για κάθε ομάδα. Ο Ντοναρούμα απόκρουσε με το ένα χέρι το πέναλτι του Ντιμπάλα και εν συνεχεία ο Πάσαλιτς εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 υπέρ της Μίλαν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.