Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Έμφραγμα» στο 90+4’ για ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: «Έμφραγμα» στο 90+4’ για ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/12/2016 21:30
Με γκολ του Μαμπουλού στο 90+4’, το οποίο θα έπρεπε να ακυρωθεί για οφσάιντ, ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και διατήρησε τη μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς. Προηγήθηκε με τον Πέκχαρντ (66’) η «Ένωση», γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει αλλά να δοθεί πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Περιστερίδη!

Η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο το γκολ του Μαμπουλού στο 90+4’ επέτρεψε στους Γιαννιώτες να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι φυσικά στιγματίστηκε από σοβαρά διαιτητικά λάθη, αφού το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από θέση οφσάιντ, ενώ στο τέρμα της «Ένωσης», είχε προηγηθεί πέναλτι και κόκκινη στον Περιστερίδη που δεν δόθηκαν.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη σημαντική στιγμή στο 6ο λεπτό, με τον Πέκχαρντ να σουτάρει ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και τον Περιστερίδη να διώχνει με το πόδι. Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 9’, με τον Μπάρκα να νικά σε τετ-α-τετ τον Ζάιρο και εν συνεχεία τον Λαμπρόπουλο να διώχνει τη μπάλα με το κεφάλι.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο αμέσως επόμενο λεπτό, αφού ο Αραβίδης κουτούλησε στο στήθος τον Μπέριο με συνέπεια να αποβληθεί και να αφήσει την «Ένωση» με δέκα παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Μοράις είχε την υπεροχή, ψάχνοντας το γκολ για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 12’ το πλασέ του Γιόχανσον από το ύψος του πέναλτι έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 27’ το σουτ του Πατίτο κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι από τον Μπουκουβάλα, ωστόσο ο Μάνταλος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-0.Αυτή ήταν η τελευταία φάση μέχρι το ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να μην μπορούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο μέρος, απειλώντας για πρώτη φορά στο 62’ με ένα σουτ του Πέκχαρντ, το οποίο έδιωξε ο Περιστερίδης. Στο 64’ ο Κοζορώνης πλάσαρε έξω από πλεονεκτική θέση και δύο λεπτά η «Ένωση» πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Μετά από φάση διαρκείας, ο Περιστερίδης θα προσπαθήσει να σώσει την ομάδα του από κόρνερ, ωστόσο αντί αυτού έχασε τη μπάλα από τα χέρια του. Ο Γκάλο που μπήκε στη φάση, τσίμπησε τη μπάλα και εν συνεχεία ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του ΠΑΣ, όμως ο Πέκχαρντ πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 1-0. Βέβαια η φάση θα έπρεπε να σταματήσει και να δοθεί πέναλτι αλλά και κόκκινη στον Περιστερίδη.

Αμέσως μετά το 1-0, ο Πετράκης έριξε στο παιχνίδι τους Κόντε, Ναδάλες, ενώ ο Μοράις απάντησε με την είσοδο των Γαλανόπουλου και Χριστοδουλόπουλου αντί των Μάνταλου και του κορυφαίου Πατίτο. Στο 80’ ο Χριστοδουλόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, καθώς βγήκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και τελικά κόπηκε από τον Μπουκουβάλα.

Ο ΠΑΣ έμεινε ζωντανός και στο 90+4’ κατάφερε να πάρει το βαθμό. Μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Τζημόπουλου στο δοκάρι, η μπάλα πήγε στον Κόντε και εν συνεχεία στον Μαμπουλού, ο οποίος από θέση οφσάιντ σκόραρε για το τελικό 1-1.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.