Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/12/2016 20:14
Αν και βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Άρσεναλ στο «Έτιχαντ» και πέρασε προσωρινά στην 2η θέση με -7 από την Τσέλσι. Σανέ (47’) και Στέρλινγκ (72’) τα γκολ, προηγήθηκαν με Γουόλκοτ (5’) οι «κανονιέρηδες», που φωνάζουν για τη φάση του 2ου γκολ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του «Έτιχαντ» με αντίπαλο την Άρσεναλ. Οι «πολίτες» κέρδισαν με ανατροπή (2-1) την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και πέρασαν στην 2η θέση, αφήνοντας τους «κανονιέρηδες» στο -9 από την κορυφή.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Άρσεναλ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί από το 5ο μόλις λεπτό. Ο Μπεγιερίν έβγαλε τους «κανονιέρηδες» στην αντεπίθεση και έδωσε στον Αλέξις, αυτός έκανε κάθετη πάσα για τον Γουόλκοτ και ο Άγγλος άσος πλάσαρε αμαρκάριστος για το 1-0 υπέρ των Λονδρέζων.

Η Σίτι προσπάθησε να συνέλθει, είχε την κατοχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τσεχ. Ότι όμως δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γκουαρδιόλα, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47’ ο Σίλβα με ψηλοκρεμαστή μπαλιά έβαλε τον Σανέ σε θέση τετ-α-τετ και ο νεαρός Γερμανός (έφυγε από πολύ οριακή θέση) με ωραίο τελείωμα έφερε το σκορ στα ίσια.

Το μομέντουμ άνηκε στους «πολίτες», που πίεζαν για την ολική ανατροπή. Στο 62’ ο Τσεχ νίκησε τον Σανέ σε τετ-α-τετ, όμως δέκα λεπτά μετά δεν κατάφερε να κερδίσει και τον Στέρλινγκ. Έπειτα από εκπληκτική μακρινή μπαλιά του Ντε Μπρούιν, ο Άγγλος άσος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-1. Βέβαια το γκολ θα μπορούσε να μην μετρήσει, αφού ο εκτεθειμένος Σίλβα επηρέαζε τη φάση, απλώνοντας το πόδι του προς τη μπάλα.

Η Άρσεναλ ήταν αποκαρδιωτική στο δεύτερο μέρος και στο 77’ ο Ντε Μπρούιν είχε δοκάρι για να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του. Το 2-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και η Μάντσεστερ Σίτι θα περιμένει το αυριανό ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον για να μάθει αν θα κάνει Χριστούγεννα στην 2η θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, η Άρσεναλ γνώρισε δεύτερη σερί ήττα και υποχώρησε στο -9 από την Τσέλσι, λίγες μόνο ημέρες μετά την προσωρινή παρουσία της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.