Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για Λέστερ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για Λέστερ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/11/2016 00:52
Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Λέστερ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι επικράτησε με 2-1 της Κλαμπ Μπριζ εντός έδρας και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 7ου ομίλου. Προβάδισμα πρόκρισης για την Πόρτο μετά το 0-0 στην Κοπεγχάγη.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να απογοητεύει, ωστόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Λέστερ θυμίζει τα… περσινά. Οι πρωταθλητές Αγγλίας κέρδισαν με 2-1 την Μπριζ στο «King Power Stadium» και εξασφάλισαν την πρωτιά του ομίλου στην πρώτη συμμετοχή του συλλόγου στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι εκμεταλλεύτηκε το δυνατό της ξεκίνημα, πετυχαίνοντας δύο γκολ με βολέ του Οκαζάκι (8’) και εύστοχο πέναλτι του Μαχρέζ (30’). Ο Ιθκιέρδο κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 52’, υποχρεώνοντας τον Σμάιχελ να μαζέψει για πρώτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, το 2-1 παρέμεινε αμετάβλητο μέχρι το φινάλε και η Λέστερ «σφράγισε» την πρόκριση με 13 βαθμούς, έναν περισσότερο από όσους έχει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 12 αγωνιστικές.

Στο άλλο παιχνίδι, Κοπεγχάγη και Πόρτο έμειναν στο 0-0 στη Δανία, σκορ που ευνοεί τους «δράκους» για τη 2η θέση του γκρουπ. Οι Πορτογάλοι βρίσκονται στο +2 από τους Δανούς και χρειάζονται τη νίκη στην έδρα τους απέναντι στην Λέστερ για να προκριθούν στους «16». Στον αντίποδα, η Κοπεγχάγη προκρίνεται αν νικήσει την Μπριζ στο Βέλγιο και οι Πορτογάλοι δεν επικρατήσουν των πρωταθλητών Αγγλίας, καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία (το πρώτο ματς είχε λήξη 1-1).

Η βαθμολογία:


1. Λέστερ 13
2. Πόρτο 8
3. Κοπεγχάγη 6
4. Μπριζ 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.