Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Μηδενίστηκε η Βολιβία, υποχώρησε 6η η Αργεντινή

Προκριματικά Μουντιάλ: Μηδενίστηκε η Βολιβία, υποχώρησε 6η η Αργεντινή

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/11/2016 18:38
Τον μηδενισμό της Βολιβίας σε δύο παιχνίδια στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Νέλσον Καμπρέρα. Υποχώρησε στην 6η θέση η Αργεντινή.

Αλλαγή δεδομένων στην προκριματική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να μηδενίσει την Βολιβία σε δύο αναμετρήσεις των προκριματικών λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Νέλσον Καμπρέρα.

Πρόκειται για δύο αγώνες που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο πρώτο παιχνίδι (1/9), η Βολιβία επικράτησε 2-0 του Περού στη Λα Πας, ενώ πέντε ημέρες αργότερα απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Χιλή στο Σαντιάγκο.

Ο Καμπρέρα, ο οποίος αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά, έχει παίξει μία φορά στο παρελθόν με την Εθνική Παραγουάης, κι έτσι η FIFA έκρινε ως αντικανονική τη συμμετοχή του.

Μετά την απόφαση της FIFA, η Βολιβία χάνει και τα δύο ματς με 3-0 «στα χαρτιά» και μένει στην προτελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς μετά από δέκα αγώνες. Το Περού, που βρίσκεται στην όγδοη θέση, ανεβαίνει στους έντεκα, ενώ οι δύο επιπλέον βαθμοί της Χιλής την ανέβασαν στην 5η θέση, ισοβαθμώντας στους 16 βαθμούς με την Αργεντινή, που υστερεί στην ισοβαθμία.

Να σημειωθεί πως οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ η πέμπτη θα δώσει αγώνες μπαράζ με την εκπρόσωπο της Ωκεανίας για το τελευταίο «εισιτήριο».

Η βαθμολογία μετά την απόφαση της FIFA:


1. Βραζιλία 21
2. Ουρουγουάη 20
3. Εκουαδόρ 17
4. Κολομβία 17
-------------------------------
5. Χιλή 16
-------------------------------
6. Αργεντινή 16
7. Παραγουάη 15
8. Περού 11
9. Βολιβία 4
10. Βενεζουέλα

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.