Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Ήττα και αποκλεισμός για την Ελλάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Ήττα και αποκλεισμός για την Ελλάδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/7/2013 19:53
Άδοξο φινάλε για την Εθνική Νέων η οποία γνώρισε την ήττα με 3-1 απέναντι στο Ουζμπεκιστάν στους «16» του θεσμού και έμεινε εκτός συνέχειας, ολοκληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 στην Τουρκία. Ισοφάρισε προς στιγμήν σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Σταφυλίδης (33'). Πέρασε με ανατροπή η Ισπανία

Μπορεί η ελληνική ομάδα να ήταν το φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στο Ουζμπεκιστάν, ωστόσο η μέτρια εμφάνιση των παικτών του Κώστα Τσάνα σε συνδυασμό με την κακή διαιτησία, έφεραν τον αποκλεισμό, με τους Ουζμπέκους να παίρνουν τη νίκη με 3-1, και πλέον θα αντιμετωπίσουν στους 8 τον νικητή του αγώνα Γαλλία-Τουρκία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες στην εστία της αντίπαλο της, και τελικώς δέχθηκε γκολ σε μία αδράνεια της άμυνας, με τον Μακστάλιεφ να νικάει στο 27’ τον Καπίνο, γράφοντας το 1-0 υπέρ του Ουζμπεκιστάν.

Η απάντηση της Ελλάδα ήταν άμεση καθώς στο 32’ ο Διαμαντάκος κέρδισε πέναλτι από τον Φόμιν και ο Σταφυλίδης το εκτέλεσε εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι «στράβωσε» στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 60’ ο διαιτητής σφύριξε αυστηρό πέναλτι για του Ουζμπεκιστάν, αφήνοντας παράλληλα την Ελλάδα με 10 χάρη στην αποβολή του Κουρμπέλη.

Ο Σεργκέεφ εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 2-1 για την ασιατική ομάδα η οποία στην συνέχεια αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να κρατήσει το προβάδισμα της.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες, και τελικώς ύστερα από αντεπίθεση στο 82’, το Ουζμπεκιστάν κέρδισε νέο πέναλτι, με τον Ραχμάνοφ να ευστοχεί από την «ασπρη βούλα» διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Να σημειωθεί πως στο 86' ο Γιουλντάσοφ είδε την δεύτερη κίτρινη και άφησε το Ουζμπεκιστάν με 10, ωστόσο ήταν πλέον αργά για την Εθνική να αντιδράσει.

Στα προημιτελικά με ανατροπή η Ισπανία


Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Ήττα και αποκλεισμός για την Ελλάδα
Στο άλλο παιχνίδι, η Ισπανία έκανε ολική ανατροπή απέναντι στο Μεξικό και πήρε την πρόκριση με 2-1 χάρη σε γκολ του Χέσε Ροντρίγκεζ στο 90+1'.

Το Μεξικό είχε προηγηθεί με τον Γκονζάλες στο 2' λεπτό, ωστόσο οι «φούριας ρόχας» γύρισαν το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας με τον Ντέρικ στο 74', ενώ ο άσος της Ρεάλ ολοκλήρωσε την ανατροπή στις καθυστερήσεις, στέλνοντας την Ισπανία στα προημιτελικά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.