Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι διέλυσε την Γιουνάιτεντ

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι διέλυσε την Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/10/2016 19:52
Ποιο ντέρμπι; Η Τσέλσι διέλυσε με 4-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μειώνοντας στο -1 τη διαφορά από την κορυφή. Πέδρο (1’), Κέιχιλ (21’), Αζάρ (62’) και Καντέ (70’) τα γκολ, στην 7η θέση οι «κόκκινοι διάβολοι».

Εφιαλτική ήταν η επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η Τσέλσι με εκπληκτική εμφάνιση, διέλυσε με 4-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βρέθηκε σε απόσταση ενός βαθμούς από την κορυφή!

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να προηγηθούν από τα… αποδυτήρια, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τα αρχικά σχέδια που είχε καταστρώσει ο Μουρίνιο για το ματς. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, ο Αλόνσο έκανε το γέμισμα για τον Πέδρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Ντε Χέα και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους, που συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, ψάχνοντας τον τρόπο για να διευρύνουν το προβάδισμα τους. Στο 14’ το σουτ του Αζάρ πέρασε λίγο έξω, όμως στο 22’ ο Κέιχιλ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση στην άμυνα της Γιουνάιτεντ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η πρώτη και μοναδική αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 28’, με τον Κουρτουά να αποκρούει το μακρινό σουτ του Ερέρα. Η Τσέλσι είχε την απόλυτη υπεροχή στο ματς, ωστόσο στο 42’ στάθηκε τυχερή με την απόφαση του διαιτητή να δώσει μόνο κίτρινη κάρτα στον Νταβίντ Λουίζ για μαρκάρισμα με τις τάπες στον Φελαϊνί.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Μάτα στη θέση του Φελαϊνί και λίγα λεπτά μετά αναγκάστηκε σε δεύτερη αλλαγή, ρίχνοντας τον Ρόχο αντί του τραυματία Μπαϊγί. Η Γιουνάιτεντ κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο στο 62’ η Τσέλσι πέτυχε τρίτο γκολ, «κλειδώνοντας» το ματς. Ο Μάτιτς με τρομερή κάθετη πάσα έβγαλε τον Αζάρ σε θέση τετ-α-τετ και αυτός με εξαιρετικό σουτ «έγραψε» το 3-0.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο ματς και τον Μαρσιάλ, ωστόσο η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να απειλήσει. Αντίθετα η Τσέλσι έδειχνε απειλητική σε κάθε της επίθεση και στο 70’ ο Καντέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «μπλε» μ’ ένα τρομερό σόλο γκολ. Ο Γάλλος αμυντικός χαφ «άδειασε» τον Ρόχο και με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την Τσέλσι.

Στα τελευταία λεπτά, η Γιουνάιτεντ είχε δύο καλές στιγμές με Ζλάταν (81’) και Ρόχο (90+3’) για το γκολ της τιμής, όμως ο Κουρτουά με εκπληκτικές επεμβάσεις, κράτησε το μηδέν.

Η βαθμολογία:


1. Μάντσεστερ Σίτι 20
2. Άρσεναλ 20
3. Λίβερπουλ 20
4. Τότεναμ 19
5. Τσέλσι 19
6. Έβερτον 15
7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.