Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Χρυσάφι» Nike στην Τσέλσι

«Χρυσάφι» Nike στην Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/10/2016 01:50
Τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της ιστορίας της ανακοίνωσε η Τσέλσι, η οποία θα φέρει στη φανέλα της το σήμα της Nike μέχρι το 2032 έναντι του ποσού των 900 εκατ. λιρών!

Το σχεδιασμό των εμφανίσεων της Τσέλσι θα αναλάβει από την νέα σεζόν η Nike. Η συμφωνία των δύο πλευρών είχε παρθεί από το καλοκαίρι και ανακοινώθηκε και επίσημα την Πέμπτη (13/10).

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από το ερχόμενο καλοκαίρι και θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2032, με τους «μπλε» να καρπώνονται 60 εκατ. λίρες ετησίως και συνολικά 900 εκατ. λίρες από τη δεκαπενταετή συνεργασία.

Πρόκειται ακριβώς για το διπλάσιο ποσό σε σχέση με τη συμφωνία που έχουν συνάψει οι Λονδρέζοι με την Adidas. Μάλιστα, προκειμένου οι «μπλε» να «σπάσουν» τη συμφωνία με την γερμανική εταιρία, -που είχε ισχύ για άλλα έξι χρόνια- χρειάστηκε να της καταβάλουν το ποσό των 40 εκατ. λιρών.

«Είναι ένα συναρπαστικό και πολύ σημαντικό deal για το σύλλογο. Η Τσέλσι και η Nike είναι πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μια επιτυχημένη πορεία. Η Nike θα μας βοηθήσει να εξαπλωθούμε σε νέες αγορές και να καθιερωθούμε ανάμεσα στο κορυφαία κλαμπ του πλανήτη» ανέφερε η γενική διευθύντρια του συλλόγου, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία Τσέλσι-Nike είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο νησί, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει τα πρωτεία με το ποσό των 75 εκατ. λιρών που καρπώνεται ετησίως από την Adidas. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η συμφωνία Άρσεναλ-Puma με 30 εκατ. λίρες ετησίως, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι βάζει στα ταμεία της περίπου 12 εκατ. λίρες από την Nike, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί μετά τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.