Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πικέ: «Τελειώνω από την Εθνική μετά το Μουντιάλ»

Πικέ: «Τελειώνω από την Εθνική μετά το Μουντιάλ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/10/2016 01:44
Την απόφαση του να αποσυρθεί από την Εθνική Ισπανίας μετά το Μουντιάλ του 2018 ανακοίνωσε ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της προσοχής, αυτή τη φορά για τα… μανίκια του στη φανέλα των «φούριας ρόχας».

Την αποχώρηση του από την Εθνική Ισπανίας μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ζεράρ Πικέ, αμέσως μετά το παιχνίδι με την Αλβανία. Ο Καταλανός αμυντικός προέβη σε αυτή τη δήλωση μετά το θέμα που δημιούργησαν ισπανικά Μέσα, τα οποία ισχυρίζονταν ότι ο παίκτης της Μπαρτσελόνα είχε κόψει τα χρώματα της Ισπανίας από τα μανίκια της φανέλας του.

Το θέμα πήρε τέτοια έκταση που η ισπανική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, παίρνοντας θέση υπέρ του Πικέ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι φανέλες της Ισπανίας με μακριά μανίκια (αυτή που φορούσε ο Πικέ) δεν έχουν την ισπανική σημαία, σε αντίθεση μ' αυτές που έχουν κοντά μανίκια. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα φορούσε φανέλα με κομμένα μανίκια, με την ομοσπονδία να αναφέρει ότι ο διεθνής στόπερ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια απλά για να παίζει πιο άνετα.

Ο Πικέ, που έχει δεχτεί αρκετές αποδοκιμασίες από Ισπανούς φιλάθλους για τις δηλώσεις του υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας αλλά και για τα σχόλια κατά της Ρεάλ, ανέφερε πάντως ότι είχε ήδη πάρει την απόφαση του:

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είναι η τελευταία μου διοργάνωση με την Ισπανία. Το σκεφτόμουν αρκετό καιρό και δεν είναι απόφαση εν θερμώ. Έχω δώσει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και παρότι υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν ευχαριστήσει, υπάρχουν και άλλοι που δεν θέλησαν... Έχω κουραστεί με όλα αυτά», δήλωσε ο Πικέ, ο οποίος μετράει 84 συμμετοχές με το εθνόσημο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.