Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ με 48 (!) ομάδες θέλει ο Ινφαντίνο

Μουντιάλ με 48 (!) ομάδες θέλει ο Ινφαντίνο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/10/2016 00:11
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε αρχικά ως στόχο τη διεξαγωγή Μουντιάλ με 40 ομάδες, ωστόσο σε σημερινή ομιλία του εξέφρασε την επιθυμία του για Παγκόσμιο Κύπελλο με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Διαβάστε αναλυτικά το πλάνο του, που μπορεί να τεθεί σε ισχύ στο Μουντιάλ του 2026.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο βρέθηκε σε πανεπιστήμιο της Μπογκοτά, όπου μίλησε για το ποδόσφαιρο και αποκάλυψε ένα από τα πλάνα του για τη μελλοντική μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο νέος πρόεδρος της FIFA εξέφρασε την επιθυμία του για Μουντιάλ με 48 ομάδες αντί των 32 που είναι σήμερα. Το πλάνο είναι να υπάρχει ένας έξτρα γύρος –πριν τη φάση των ομίλων- με αγώνες νοκ άουτ, στους οποίους θα συμμετέχουν 32 ομάδες και θα διεξάγονται στην οικοδέσποινα χώρα. Οι 16 νικητές θα προστίθεται στις 16, που θα είναι ήδη στα τελικά και η συνέχεια θα είναι όπως την ξέρουμε σήμερα (8 όμιλοι και νοκ-άουτ).

Η συγκεκριμένη ιδέα θα πέσει στο τραπέζι τον Ιανουάριο του 2017 στο Συμβούλιο της FIFA και εφόσον ψηφιστεί τότε ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ σε δέκα χρόνια από σήμερα, δηλαδή στο Μουντιάλ του 2026.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.