Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Πρόκριση-θρίλερ για Ολυμπιακό

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Πρόκριση-θρίλερ για Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/8/2016 00:21
Ο Ολυμπιακός τα… χρειάστηκε κόντρα στην Αρούκα, βρέθηκε να χάνει με 1-0 από γκολ του Γκεγκέ (80’) όμως γλίτωσε το κάζο και πήρε τη νίκη-πρόκριση (2-1) στην παράταση χάρη στα γκολ των Τσόρι (94’) και Ιντέγε (113’). Χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες στο φινάλε

Έστω και με τα… χίλια ζόρια, ο Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η Αρούκα ισοφάρισε το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη μεγάλη ανατροπή (2-1) και πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Περαιώτες ήταν απογοητευτικοί στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αδυνατώντας να απειλήσουν σημαντικά την αντίπαλο τους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ανούσια κατοχή (69%) στο πρώτο μισάωρο, αφού δεν δημιούργησαν ούτε μια αξιόλογη φάση για να σκοράρουν. Αντίθετα, η Αρούκα έφτασε κοντά στο γκολ στο 24’ με σουτ του Γκονσάλες, ενώ στο 32’ η κεφαλιά του Βελάσκες, ύστερα από κόρνερ, έφυγε λίγο άουτ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 36’ με τον Ιντέγε, ο οποίος δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον γκολκίπερ της Αρούκα. Αυτή ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση των «ερυθρόλευκων», με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει στο δεύτερο μέρος.

Η Αρούκα πατούσε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 65’ θα έπαιρνε προβάδισμα εάν ο Καπίνο δεν επέμβαινε σωτήρια σε κοντινή κεφαλιά του Γκονσάλες. Έξι λεπτά μετά ο Μπέντο αντικατέστησε τον αρνητικό Φορτούνη με τον Μάρτινς, όμως ο Ολυμπιακός παρέμενε αγωνιστικά «νεκρός».

Οι Πορτογάλοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο και στο 80’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκεγκέ βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή σε στημένη φάση και πλάσαρε τον Καπίνο στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Με την έναρξη του έξτρα χρόνου ο Μπέντο έριξε στο ματς τον Τσόρι (αντί του Καμπιάσο) και ο Αργεντινός έδωσε τη λύση για τον Ολυμπιακό. Στο 94’ ο έμπειρος άσος ισοφάρισε σε 1-1 με δυνατό σουτ, δίνοντας σκορ πρόκρισης αλλά και ψυχολογία στην ομάδα του. Η Αρούκα χρειάζονταν ένα γκολ για να πάρει αυτή το εισιτήριο και μάλιστα είχε δύο καλές στιγμές με τον Γκονσάλες (102’, 110’) για να κάνει το 1-2.

Ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-1 και στο 113’ «κλείδωσε» την πρόκριση με εύστοχο σουτ του Ιντέγε, έπειτα από ασίστ του Μάρτινς. «Εεε οοο αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό...», φώναζαν οι φίλοι του Ολυμπιακού παρά την πρόκριση, με τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» να κερδίζει χρόνο για να φτιάξει την ομάδα ενόψει της συνέχειας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.