Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Νεϊμάρ «σφράγισε» το χρυσό μετάλλιο της Βραζιλίας

Ο Νεϊμάρ «σφράγισε» το χρυσό μετάλλιο της Βραζιλίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/8/2016 02:37
Ο Νεϊμάρ σκόραρε το πέμπτο κρισιμότερο πέναλτι του τελικού, χαρίζοντας στη οικοδέσποινα Βραζιλία το χρυσό μετάλλιο σε βάρος της Γερμανίας, μετά το ισόπαλο 1-1 στον τελικό του «Μαρακανά» (5-4 στα πέν.).

Το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας της στο ανδρικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων πανηγυρίζει η Βραζιλία. Με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ, η «Σελεσάο» κέρδισε με 5-4 την Γερμανία στα πέναλτι (1-1 κ.δ.) και στέφθηκε για πρώτη φορά χρυσή Ολυμπιονίκης.

Οι Βραζιλιάνοι, που έψαχναν εκδίκηση από τους Γερμανούς (έστω και σε επίπεδο U23) για τον εντός έδρας διασυρμό με 7-1 στο Μουντιάλ, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 26ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ του Νεϊμάρ.

Οι Γερμανοί είχαν τρία δοκάρια στο πρώτο μέρος όμως στο 59’ κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσα με ωραία προσπάθεια του Μέγιερ. Η πίεση της Βραζιλίας για το νικητήριο γκολ αποδείχθηκε άκαρπη και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά προσεκτικές, και το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στην άσπρη βούλα των πέναλτι. Μετά από τέσσερις εκτελέσεις υπήρχε απόλυτη ισορροπία, ωστόσο στο 5ο πέναλτι ο Πέτερσεν δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντίθετα, ο Νεϊμάρ εκτέλεσε εύστοχα στο τελευταίο πέναλτι και «σφράγισε» το χρυσό μετάλλιο για τη χώρα του.

Νωρίτερα, η Νιγηρία νίκησε 3-2 την Ονδούρα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το πέναλτι του Νεϊμάρ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.