Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από το ΟΑΚΑ!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από το ΟΑΚΑ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/7/2016 00:02
Η άριστα στημένη ΑΕΚ κράτησε στο 0-0 την Σέντ Ετιέν στην Γαλλία και πλέον η πρόκριση για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ περνάει από το ΟΑΚΑ.

«Ήρθαμε» και στην Ευρώπη φώναξε η ΑΕΚ! Η «Ένωση» επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από πενταετή απουσία, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την έδρα της Σεντ Ετιέν.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε άριστα στο διάβασμα του παιχνιδιού και η «Ένωση» εγκλώβισε τους «στεφανουά», που περιορίστηκαν σε φλύαρη υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι «κιτρινόμαυροι», όντας εξαιρετικοί ανασταλτικά, κράτησαν το μηδέν πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν και πλέον θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση μπροστά στον κόσμο τους.

Η Σεντ Ετιέν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ. Ενδεικτικό ότι στο πρώτο μισάωρο η «Ένωση» δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα από τους Γάλλους, ενώ είχε κάποιες καλές στιγμές με σουτ του Μάνταλου (28’, 43’) και κεφαλιά του Γιόχανσον (31’) για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 39’, με τον Τσιγκρίνσκι να κόβει σωτήρια τον Ρου προτού αυτός βγει απέναντι στον Ανέστη Δύο λεπτά μετά, ο Τανάν επιχείρησε το σουτ, χωρίς όμως να ανησυχεί τον Ανέστη, ενώ στο 44’ ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Αμουμά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Κετσπάγια πέρασε στο ματς τον Μπακασέτα αντί του Πέκχαρντ και ο Έλληνας άσος λίγο έλειψε να σκοράρει στο 50’, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με σουτ εκτός περιοχής. Η Σεντ Ετιέν αδυνατούσε να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ και στο 65’ ο Γκαλτιέ γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 (από 4-3-3), ρίχνοντας στο ματς τον Μπέριτς. Αμέσως, ο Κετσπάγια έβαλε τον Γαλανόπουλο αντί του Βάργκας και μετατόπισε τον Μάνταλο στα δεξιά, γυρνώντας το σύστημα σ’ ένα 4-5-1.

Αυτό ήταν… Οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν και η ΑΕΚ, κρατώντας χαμηλά το τέμπο, διατήρησε με άνεση το 0-0 μέχρι το φινάλε. Έτσι, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, όπου η «Ένωση» θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση μπροστά στο δικό της κοινό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.