Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ:  Τα… χρειάστηκε, αλλά πέρασε ο ΠΑΣ!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Τα… χρειάστηκε, αλλά πέρασε ο ΠΑΣ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/7/2016 22:34
Παρότι έδειξε τάσεις… αυτοχειρίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ! Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 3-1 (3-0 κ.δ) στην έδρα της Όντ, ωστόσο πήραν την πρόκριση χάρη στο γκολ του Κούτρη στο 8ο λεπτό της παράτασης. Επόμενος αντίπαλος η ολλανδική Άλκμααρ!

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην Όντ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήγε στην Νορβηγία με το υπέρ του 3-0, ωστόσο η Όντ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο δεύτερο μέρος (55’, 57’, 89’). Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι Γιαννιώτες πήραν τελικά την πρόκριση με «χρυσό» σκόρερ τον Κούτρη (98’).

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο μέρος δεν προϊδέαζε το τι θα ακολουθούσε. Η άμυνα του ΠΑΣ δεν συναντούσε κανένα πρόβλημα από τους Νορβηγούς, που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογη φάση. Αντίθετα, οι Γιαννιώτες είχαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον Χάγκεν να διώχνει στη γραμμή τις προσπάθειες των Μπέριου (3’) και Γιάκου (43’).

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με τον ΠΑΣ να πληρώνει ένα κακό δίλεπτο. Στο 55’ ο Νορτκβέλε μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που έκανε ο Καρανίκας και στο 57’ ο Ακαμπουέζε «έγραψε» το 2-0 με κεφαλιά, βάζοντας την Όντ στο κόλπο της πρόκρισης.

Τα δύο γρήγορα γκολ των γηπεδούχων επηρέασαν την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Η Όντ πίεζε ασφυχτικά για τρίτο γκολ, όμως στο 66’ ο ΠΑΣ «άγγιξε» το 2-1, με τον Κούτρη να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Ρόσμπαχ. Τα τελευταία λεπτά βρήκαν τους Γιαννιώτες κλεισμένους στην περιοχή τους, ωστόσο η Όντ κατάφερε να βρει το πολυπόθητο τρίτο γκολ. Στο 89’ ο Ζεκνίνι έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα του ΠΑΣ και ο Ρουντ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όμως εκεί ο ΠΑΣ κατάφερε να σκοράρει. Στο 108’ ο Μαμπουλού άφησε για τον Κούτρη και αυτός τσίμπησε τη μπάλα προ του Ρόσμπαχ, στέλνοντας την στα δίχτυα! Η Όντ χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση, ωστόσο δεν τα παράτησε. Οι Νορβηγοί «άγγιξαν» το 4ο γκολ στο 105’, με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Γιόχανσον και Ρουντ. Πέντε λεπτά μετά ο Κούτρης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και το 3-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε.

Ο ΠΑΣ γνώρισε μια από τις πιο γλυκές ήττες στην ιστορία του, εξασφαλίζοντας την πρώτη του ευρωπαϊκή πρόκριση. Επόμενη αντίπαλος η ολλανδική Άλκμααρ, με τους Γιαννιώτες να ψάχνουν πλέον την υπέρβαση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.