Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Στο τέλος… προκρίνονται οι Γερμανοί!

Euro 2016: Στο τέλος… προκρίνονται οι Γερμανοί!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/7/2016 00:55
Σ’ ένα παιχνίδι που χρειάστηκε να εκτελεστούν 18 πέναλτι για να προκύψει νικητής, η Γερμανία νίκησε με 6-5 την Ιταλία στη ψυχοφθόρο διαδικασία (1-1 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro για 9η φορά στην ιστορία της.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro εξασφάλισε η Γερμανία. Η «νασιοναλμανσάφτ» νίκησε με 6-5 την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλία-Ισλανδία.

Μετά από ένα άκαρπο πρώτο ημίχρονο, η Γερμανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 65' με τον Μεσούτ Οζίλ. Βέβαια το μισό γκολ άνηκε στον Μάριο Γκόμεθ, ο οποίος με τρομερή ενέργεια τράβηξε τρεις παίκτες πάνω του και τροφοδότησε τον Χέκτορ στο ξεκίνημα της φάσης. Ο επιθετικός της Μπεσίκτας θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ στο 68’ όμως ο Μπουφόν κράτησε το 1-0, αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα.

Η Ιταλία προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 77’, με τον Μπονούτσι να μετουσιώνει σε γκολ το ανόητο πέναλτι που υπέπεσε ο Μπόατενγκ. Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά ούτε στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ… αστοχίας.

Τζάτζα και Πελέ έστειλαν τη μπάλα απελπιστικά άουτ, ο Οζίλ σημάδεψε το δοκάρι και ο Μπουφόν απέκρουσε το χτύπημα του Μίλερ. Ο Μπονούτσι ανέλαβε την 5η εκτέλεση, όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ. Ο Σβάινσταϊγκερ είχε την ευκαιρία να χαρίσει την πρόκριση στους Γερμανούς, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ…

Τελικώς χρειάστηκε να εκτελεστούν 18 πέναλτι για να προκύψει νικητής. Ο Νόιερ απόκρουσε το χτύπημα του Νταρμιάν και ο Χέκτορ σημάδεψε σωστά, διαμορφώνοντας το τελικό 6-5 για τους Γερμανούς. Ο Λίνεκερ δικαιώθηκε για ακόμα μια φορά…


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.