Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Ιστορική πρόκριση με αυτογκόλ για Ουαλία

Euro 2016: Ιστορική πρόκριση με αυτογκόλ για Ουαλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2016 20:56
Με αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ στο 79’, η Ουαλία κέρδισε με 1-0 την Β. Ιρλανδία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Ουαλία ήταν η νικήτρια στη βρετανική μονομαχία με αντίπαλο την Β. Ιρλανδία. Οι «δράκοι» πήραν τη νίκη-πρόκριση και 1-0 και πλέον περιμένουν τον νικητή του Ουγγαρία-Βέλγιο.

Οι Β. Ιρλανδοί στάθηκαν εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη η Ουαλία ανέβασε την απόδοση της και στο 79’ κατάφερε να σκοράρει χάρη σε αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ουαλία θα αγωνιστεί ξανά σε προημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά το Μουντιάλ του 1958!

Το ματς:


Euro 2016: Ιστορική πρόκριση με αυτογκόλ για Ουαλία
Η Ουαλία είχε την κατοχή από το ξεκίνημα το αγώνα, ωστόσο αδυνατούσε να διασπάσει την άμυνα των Β. Ιρλανδών. Η πίεση των τελευταίων στους κεντρικούς μέσους της Ουαλίας δεν επέτρεπε στους «δράκους» να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Αντίθετα, οι Β. Ιρλανδοί έφτασαν κοντά στο γκολ στο 10ο λεπτό, με τον Χένεσεϊ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ντάλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Β. Ιρλανδία απείλησε ξανά στο 22’, με τον Χένεσεϊ να αποκρούει το σουτ του Γουόρντ έξω από την περιοχή. Η Ουαλία, με εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Βόουκς (17’), δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο και στο 37’ χρειάστηκε την απομάκρυνση του Γκάντερ προ του Νόργουντ για να κρατήσει το μηδέν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ουαλία ήρθε στο 58’, με τον ΜακΓκόβερν να διώχνει εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς αξιόλογες ευκαιρίες ώσπου στο 75’ οι Ουαλοί κατάφεραν να σκοράρουν, έστω και με… ξένα πόδια. Ο Μπέιλ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο ΜακΌλεϊ στην προσπάθεια του κόψει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η πίεση των Β. Ιρλανδών για την ισοφάριση δεν απέδωσε καρπούς και το τελικό 1-0 έστειλε την Ουαλία σε προημιτελικά ευρωπαϊκού για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον αντίποδα, οι Β. Ιρλανδοί οπαδοί θα μείνουν με το… παράπονο της μη χρησιμοποίησης του Γουίλ Γκρικ. Το «Will Grigg's on Fire» έχει μπει στις κορυφαίες θέσεις των charts αλλά ο επιθετικός της Γουίγκαν δεν έπαιξε ούτε λεπτό στη διοργάνωση…

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.