Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: 2x2 και πρόκριση για Ιταλία (video)

Euro 2016: 2x2 και πρόκριση για Ιταλία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2016 17:53
Με γκολάρα του Έντερ στο 88’ η Ιταλία κέρδισε με 1-0 την Σουηδία, έκανε το 2x2 και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αφήνοντας τους Σκανδιναβούς με μόλις ένα βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.

Μετά το Βέλγιο, η Ιταλία έριξε στο… καναβάτσο και την Σουηδία. Η «σκουάτρα ατζούρα» επικράτησε με 1-0 των Σκανδιναβών και με έξι βαθμούς εξασφάλισε από την 2η αγωνιστική το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Με… όπλο την άμυνα της, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε «κλείδωσε» τους Σουηδούς, που αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Μπουφόν. Το δοκάρι του Παρόλο στο 83’ αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή αφού στο 88’ ο Έντερ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Με… όπλο την άμυνα της, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε «κλείδωσε» τους Σουηδούς, που αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Μπουφόν. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, ώσπου στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ιταλία άρχισε να απειλεί. Το δοκάρι του Παρόλο στο 83’ αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 88’ ο Έντερ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με ωραία ατομική ενέργεια, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε παρά τις φωνές των Σουηδών στο 90+4’ για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπονούτσι στον Γκράνκβιστ. Ο διαιτητής Κασάι έδειξε να συνεχιστεί το ματς (σφύριξε τη λήξη λίγα δευτερόλεπτα μετά) και οι Σκανδιναβοί χρειάζονται μόνο νίκη κόντρα στο Βέλγιο για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Το ματς:


Euro 2016: 2x2 και πρόκριση για Ιταλία (video)
Όπως και κόντρα στο Βέλγιο, η Ιταλία επέλεξε να αφήσει χώρο στους Σουηδούς, που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Χάμρεν άφησε στον πάγκο τον Μάρκους Μπεργκ και ο Γκουιντέτι κλήθηκε να πλαισιώσει τον Ιμπραΐμοβιτς στην επίθεση.

Οι Σκανδιναβοί είχαν την κατοχή, ωστόσο αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μπουφόν. Ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν πολύ καλά κλεισμένος και χρειάζονταν να γυρνάει αρκετά πίσω για να πάρει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να μην γίνονταν απειλητικός. Η Ιταλία δεν δέχτηκε ούτε μια φάση στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο δεν έβγαλε αντεπίθεση, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το ημίχρονο.

Η Ιταλία απείλησε για πρώτη φορά στο 48', με τον Πελέ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να αστοχεί. Η Σουηδία συνέχισε να έχει τον έλεγχο, όμως, όπως και στο πρώτο μέρος, δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης. Αντίθετα, οι Ιταλοί έβγαιναν πιο επικίνδυνα στην κόντρα, όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Στο 59’ ο Παρόλο έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, ενώ στο 61’ ο Τζακερίνι βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά ο Κάλστρομ πρόλαβε να τον κόψει.

Δέκα λεπτά μετά, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αστόχησε εξ επαφής, αλλά ήταν οφσάιντ και δεν θα μετρούσε το γκολ. Ο Χάμρεν έριξε στο ματς τους Ντουρμάζ, Λεβίκι και Μπεργκ, όμως η εικόνα των Σουηδών δεν άλλαξε. Με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Ντουμάζ (80’) από το ημικύκλιο, οι Σκανδιναβοί δεν απείλησαν. Αντίθετα, στο 83’ η Ιταλία «άγγιξε» το γκολ, έχοντας δοκάρι με κεφαλιά του Παρόλο.

Η ευκαιρία των «ατζούρι» αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 88’ ο Έντερ «έγραψε» το 1-0. Ο άσος της Ίντερ συνέκλινε προς το ημικύκλιο από αριστερά, απέφυγε δύο αντιπάλους και με εξαιρετικό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίσακσον. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, ο Σουηδός πορτιέρο είπε «όχι» σε σουτ του Παρόλο, κρατώντας το 1-0.

Η Σουηδία δεν κατάφερε να απαντήσει, αν και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα του Μπονούτσι στον Γκράνβιστ. Ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» και στη συνέχεια σφύριξε τη λήξη. Η Ιταλία είναι στους «16»!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.