Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε στην παράταση η Μπαρτσελόνα

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε στην παράταση η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/5/2016 01:14
Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε με δέκα παίκτες από το 36’, έχασε με τραυματισμό τον Σουάρες, όμως πήγε τον τελικό στην παράταση και εκεί σε παιχνίδι δέκα εναντίον δέκα, κέρδισε με 2-0 την Σεβίλλη, κατακτώντας το Κύπελλο Ισπανίας για 28η φορά στην ιστορία της. Άλμπα (97’) και Νεϊμάρ (120+2’) οι σκόρερ.

Νταμπλούχος Ισπανίας για δεύτερη σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα! Με γκολ των Άλμπα (97’) και Νεϊμάρ (120+2’) στην παράταση, οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν με 2-0 την Σεβίλλη και κατέκτησαν το Κύπελλο για 28η φορά (αριθμός ρεκόρ).

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8’, με τον Σουάρες να μην σημαδεύει σωστά από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Σεβίλλη ισορρόπησε την κατάσταση και στο 36’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από αποβολή του Μασεράνο. Ο Αργεντινός τράβηξε από την φανέλα τον Γκαμεϊρό την ώρα που έβγαινε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν και έτσι είδε απευθείας κόκκινη.

Το φάουλ από το ημικύκλιο το εκτέλεσε ο Μπανέγα, αναγκάζοντας τον Τερ Στέγκεν σε απόκρουση. Το ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα, καθώς στο 44’ η κοντινή κεφαλιά του Πικέ, έπειτα από κόρνερ του Ράκιτιτς, πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στην επανάληψη, ο Λουίς Ενρίκε πέρασε τον Ματιέ στη θέση του Ράκιτιτς και στο 50’ ο Μπανέγα σημάδεψε το δοκάρι του Τερ Στέγκεν, χάνοντας δεύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για την Μπαρτσελόνα, αφού στο 57’ ο Σουάρες αποχώρησε με πρόβλημα στο δικέφαλο, δίνοντας τη θέση του στον Ραφίνια.

Η Σεβίλλη απείλησε ξανά στο 65’ με ένα σουτ του Κριχόβιακ που έδιωξε ο Μπουσκέτς, όμως δεν είχε άλλη αξιόλογη φάση. Η ομάδα του Έμερι εμφάνισε σημάδια κούρασης μετά τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και στο 77’ ο Ρίκο χρειάστηκε να επέμβει σε απευθείας φάουλ του Μέσι.

Τελικά λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Μπανέγα ανέτρεψε τον Νεϊμάρ έξω από την περιοχή, πριν βρεθεί τετ-α-τετ τον Ρίκο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να επανέλθει η αριθμητική ισορροπία.

Οι Ανδαλουσιανοί κατέρρευσαν στην παράταση και στο 97’ ο Άλμπα εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική ασίστ του Μέσι, δίνοντας το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα. Η Σεβίλλη δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 120+1’ έμεινε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Καρίσο. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο επόμενο λεπτό, όταν μετά από εκπληκτική ενέργεια και ασίστ του Μέσι, ο Νεϊμάρ πλάσαρε σωστά για το τελικό 2-0.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.