Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/5/2016 22:29
Με γκολ του Μάνταλου (57’) η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ πριν από το ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Ονειρική εβδομάδα για την ΑΕΚ. Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, η «Ένωση» κέρδισε με 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην πρώτη θέση των πλει-οφ.

Η «Ένωση» μπήκε δυνατά στο ματς και στο 10’ έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Διούδη να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αραβίδη. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Ο Πανιώνιος έκλεινε όλους τους χώρους και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 17’ ο Οικονόμου δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ανέστη, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ ενώ στο 20’ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έδιωξε ενστικτωδώς το σουτ του Μπακασέτα. Εφτά λεπτά μετά, ο Πανιώνιος απείλησε ξανά με φαλτσαριστό σουτ του Ανσαριφάρντ, όμως ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ.

Η «Ένωση» είχε πρόβλημα στην τελική πάσα και δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι το ημίχρονο. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αρκετά δυνατά στην επανάληψη, απειλώντας για πρώτη φορά στο 53’ με πλασέ του Πλατέλλα. Ακολούθησε η απόκρουση του Διούδη σε κεφαλιά του Αραβίδη (55’) και στο 56’ ο διαιτητής Λαμπρόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Σιώπη, ο οποίος θα έβλεπε και δεύτερη κίτρινη.

Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό, ο Μάνταλος «έγραψε» το 1-0 με σουτ εντός περιοχής, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Στο 70’ η «Ένωση» ζήτησε δεύτερο πέναλτι για χέρι του Ρισβάνη, όμως ο Λαμπρόπουλος έδειξε «παίζεται». Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 2-0, όμως ο Διούδης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Τζεμπούρ, κρατώντας ζωντανό τον Πανιώνιο.

Ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε ακόμα δύο επεμβάσεις σε σουτ των Πλατέλλα (81’) και Γκάλο (85’) και στο επόμενο λεπτό ο Ανέστης έκανε εξαιρετική απόκρουση σε μακρινό σουτ του Μπακασέτα. Το 1-0 έμεινε μέχρι τα φινάλε και η ΑΕΚ θα πάει στη Λεωφόρο ως πρωτοπόρος της ειδικής βαθμολογίας.

Η βαθμολογία:


1. ΑΕΚ 5
2. ΠΑΟΚ 4
3. Παναθηναϊκός 4
4. Πανιώνιος 1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.