Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό με γκολ στο 90+3’ η Γιουνάιτεντ!

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό με γκολ στο 90+3’ η Γιουνάιτεντ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/4/2016 21:12
Με γκολ του Μαρσιάλ στο 90+3’, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-1 την Έβερτον στο «Γουέμπλει» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια. Φελαϊνί (34’) και Σμόλινγκ (76’ αυτ.) τα άλλα γκολ, έπιασε πέναλτι ο Ντε Χέα.

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 19η φορά και πρώτη φορά μετά το 2007 προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν με 2-1 την Έβερτον στο «Γουέμπλεϊ» και θα επιστρέψουν στο γήπεδο-στολίδι του Λονδίνου για τον τελικό της 21ης Μαΐου.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 4’ είχε σημαντική ευκαιρία με τον Μαρσιάλ. Ο Γάλλος πέρασε όποιον παίκτη βρήκε μπροστά του, όμως ο Ρόμπλες έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του. Ένα λεπτό μετά, η Έβερτον «άγγιξε» αυτή το γκολ, όμως ο Ρούνεϊ έδιωξε σωτήρια το σουτ του Λουκάκου.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και η Γιουνάιτεντ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Μαρσιάλ, ο οποίος δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά στο 34’ ο Γάλλος άσος γύρισε στον Φελαϊνί και ο Βέλγος μέσος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των «κόκκινων διαβόλων».

Στο δεύτερο μέρος, η Έβερτον μπήκε αποφασισμένη να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και στο 56’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπάρκλεϊ. Ο Λουκάκου ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ντε Χέα απόκρουσε το σουτ του Βέλγου, κρατώντας το 1-0. Ένα λεπτό μετά, ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε και το απευθείας φάουλ του Μπάρκλεϊ, ενώ στο 61’ ο Κλέβερλι δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, στο 76’ ο Μπάρκλεϊ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σμόλινγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του εστίας, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Μετά την ισοφάριση, η Έβερτον ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεση της, έχοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Λουκάκου (79’, 82’) για την ολική ανατροπή.

Τα «ζαχαρωτά» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και εκεί που όλα έδειχναν παράταση, η Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη! Στο 90+3’ ο Μαρσιάλ μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 2-1! Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και θα διεκδικήσει κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας ή Γουότφορντ το 12ο Κύπελλο της ιστορίας της.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.