Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Η Λίβερπουλ απέκλεισε την Γιουνάιτεντ

Γιουρόπα Λιγκ: Η Λίβερπουλ απέκλεισε την Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/3/2016 00:00
Με γκολάρα του Κουτίνιο (45'), η Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με το 2-0 του «Άνφιλντ», «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ. Προηγήθηκαν με Μαρσιάλ (32’ πεν.) οι γηπεδούχοι.

Την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο «Όλντ Τράφορντ» σε συνδυασμό με το 2-0 του «Άνφιλντ» έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που αποκλείει τους «κόκκινους διαβόλους» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το παιχνίδι άργησε να βρει ρυθμό και στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο δεν υπήρχε ούτε σουτ στις δύο εστίες! Η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σπατάλα τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα…

Γιουρόπα Λιγκ: Η Λίβερπουλ απέκλεισε την Γιουνάιτεντ
Στο 18’ ο Λίνγκαρντ έπιασε τη κοντινή κεφαλιά, ωστόσο ο Μινιολέ έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα με το ένα χέρι. Στο επόμενο λεπτό, ο Μάτα αστόχησε με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Μαρσιάλ στο 22’.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήρθε στο 28’, με τον αφύλαχτο Κουτίνιο να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της περιοχής, αναγκάζοντας τον Ντε Χέα σε εντυπωσιακή απόκρουση. Η Γιουνάιτεντ γλίτωσε το 0-1 και τρία λεπτά μετά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσιάλ από τον Κλάιν. Ο Γάλλος ανέλαβε και την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ για το 1-0.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήθελαν άλλο ένα γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ του «Άνφιλντ», όμως η συνέχεια άνηκε στην Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» είχαν δοκάρι στο 35’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στάριτζ, ενώ στο 41’ ο Χέντερσον αστόχησε με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε, καθώς στο 43’ ο Ρόχο αστόχησε με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Στο 44’ το σουτ του Φιρμίνο έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ωστόσο ένα λεπτό μετά ο Κουτίνιο έφερε το σκορ στα ίσα… Ο Βραζιλιάνος απέφυγε από τα αριστερά τον Βαρέλα και με εκπληκτικό σκαφτό σουτ, «κρέμασε» τον Ντε Χέα, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Η Γιουνάιτεντ χρειάζονταν πλέον τρία γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση και το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα του Φαν Χαάλ είχε την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Λίβερπουλ. Στο 57’ το σουτ του Ράσφορντ εντός περιοχής ήταν άστοχο και δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Φελαϊνί από καλή θέση δεν ανησύχησε τον Μινιολέ.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και ήταν φανερό ότι η Γιουνάιτεντ είχε πετάξει λευκή πετσέτα. Στο 75’ η Λίβερπουλ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Ντε Χέα μπλόκαρε το σουτ του Κουτίνιο. Τρία λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος απείλησε ξανά, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ του είπε νέο «όχι», διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 85’ η Γιουνάιτεντ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μίλνερ και στο 90’ ο Ντε Χέα έδιωξε το σουτ του Οριτζί.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.