Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για Μπενφίκα

Τσάμπιονς Λιγκ: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για Μπενφίκα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/2/2016 00:21
Με γκολ του Ζόνας στις καθυστερήσεις, η Μπενφίκα κέρδισε με 1-0 την Ζενίτ στο «Ντα Λουζ» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασικοί Μήτρογλου και Σάμαρης.

Η Ζενίτ άντεξε για 90 λεπτά την πίεση της Μπενφίκα, όμως το γκολ του Ζόνας στο 90+1’ χάρισε στους «αετούς» τη νίκη (1-0) και το προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κακό παιχνίδι στο «Ντα Λουζ», με τους Ρώσους να παίζουν παθητικά και να το πληρώνουν στο φινάλε της αναμέτρησης. Πλέον, η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα στη ρεβάνς, διαφορετικά η ομάδα των Μήτρογλου και Σάμαρη θα «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 2012.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για Μπενφίκα
Πολλά λάθη, αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και ευκαιρίες με το σταγονόμετρο ήταν η εικόνα του πρώτου μέρους στη Λισαβόνα. Η Μπενφίκα είχε την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Ζενίτ, η οποία προέρχονταν από διακοπή δύο μηνών. Ενδεικτικό, ότι η πρώτη ευκαιρία των «αετών» ήρθε στο 19’ με ένα σουτ το Πίτσι, το οποίο δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν.

Δέκα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Ζόνας λίγο έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το δοκάρι των Ρώσων. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 36’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουλκ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέζαρ.

Η ομάδα του Βίλας Μπόας απείλησε για δεύτερη και τελευταία φορά στο 52’ με ένα μακρινό σουτ του Βίτσελ. Η Μπενφίκα είχε την υπεροχή και στο 69’ έφτασε μια «ανάσα» από το 1-0, όμως ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στο κοντινό σουτ του Γκαϊτάν.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις και η ισοπαλία χωρίς σκορ έμοιαζε το πιθανότερο αποτέλεσμα. Ωστόσο, στο 90’ ο Κρισιτο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τη Ζενίτ με δέκα και ένα λεπτό μετά ο Ζόνας λύτρωσε την Μπενφίκα. Ο Γκαϊτάν εκτέλεσε το φάουλ και ο Ζόνας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Σ’ όλο το ματς αγωνίστηκε ο Σάμαρης, ενώ ο Μήτρογλου δεν τροφοδοτήθηκε και αντικαταστάθηκε στο 63’.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.