Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/1/2016 21:28
Με γκολ του Βάργκας (33'), η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων» και διατήρησε το απόλυτο νικών για το 2016. Αποβλήθηκε στο 83’ ο Μπερμπάτοφ.

Σημαντικό βήμα για την 2η θέση έκανε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ, τον άφησε έξι βαθμούς πίσω και πανηγύρισε την 6η νίκη της για το 2016.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ μπήκε ορεξάτη, είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4’ με ένα άστοχο σουτ του Βάργκας, ενώ στο 11’ ο Γκάλο έκανε μια μπροστινή μπαλιά για τον Μάνταλο, όμως εκείνος δεν είχε... ακολουθήσει και η φάση χάθηκε.

Δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε με γρήγορο φάουλ, όμως ο Σιμόες πρόλαβε τον Κοροβέση, διώχνοντας σε κόρνερ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 18’, όταν από λάθος γύρισμα του Άρθο, ο Ροντρίγκες βγήκε απέναντι από τον Ανέστη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να κρατά το μηδέν.

Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν σωστά τους χώρους και έδειχναν επικίνδυνοι στην κόντρα, όμως στο 33’ η «Ένωση» κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από φάουλ του Μάνταλου και γύρισμα του Άρθο, ο Βάργκας έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, ο Βελλίδης απέκρουσε ασθενώς και ο Βενεζουελάνος με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ της ΑΕΚ ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση μέχρι το ημίχρονο, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Τούντορ έριξε στο ματς τον Μπερμπάτοφ αντί του Τζιόλη, ενώ λίγο αργότερα έριξε στο ματς και τον Ζάιρο, προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πιέσει για την ισοφάριση, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την ΑΕΚ. Η «Ένωση» αμύνονταν αποτελεσματικά και ήταν αυτή που είχε τις αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Στο 65' ο Βελλίδης μπλόκαρε την κεφαλιά του Μάνταλου, ενώ στο 76’ ο Αραβίδης έβγαλε μπαλιά για τον Μάνταλο, αυτός δεν την πρόλαβε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ είχε απειλήσει με γυριστό του Τζαβέλλα, αλλά ο Ανέστης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 83' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ντέρμπι, καθώς ο Μπερμπάτοφ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Σιμόες. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο μετά την αποχώρηση του Βούλγαρου, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στο 89' ο Κίτσιου επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον Ανέστη σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κόστα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Ανέστης έδιωξε σωτήρια, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Βάργκας (61’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90’+1’ Σοϊλέδης), Αραβίδης (90’+2’ Μπουονανότε)

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77’ Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46’ Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70’ Ζάιρο)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.