Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Βέλλιος «καθάρισε» την Καλλονή

Σούπερ Λιγκ: Ο Βέλλιος «καθάρισε» την Καλλονή

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/1/2016 22:09
Ο Απόστολος Βέλλιος πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε τον Ηρακλή σε εμφατική εντός έδρας νίκη με 3-0 κόντρα στην Καλλονή. Περίπατος για Αστέρα (4-0 τον Πανθρακικό), νίκη και για ΠΑΣ Γιάννινα (2-0 τη Βέροια)

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2016 ο Ηρακλής. Με πρωταγωνιστή τον Βέλλιο, ο «Γηραιός» κέρδισε με 3-0 την Καλλονή στο «Καυτανζόγλειο» και ανέβηκε στην 8η θέση. Ο Έλληνας επιθετικός ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο το νέο έτος, καθώς πέτυχε χατ-τρικ, φτάνοντας τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα.

Η Καλλονή, με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο, ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, όμως στο 15’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση. Ο Πασάς απέφυγε τον Κρολ και έκανε τη σέντρα για τον Βέλλιο, ο οποίος με προβολή «έγραψε» το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Ηρακλής έβρισκε περισσότερους χώρους, απείλησε δύο φορές με τον Τσιλιανίδη και στο 44’ ο Βέλλιος διπλασίασε το σκορ της ομάδας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισαν οι γηπεδούχοι για χέρι του Κρολ (γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη).

Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή πίεσε για να επιστρέψει στο ματς, ωστόσο ο Χουάντερσον είπε «όχι» στις προσπάθειες των Μανούσο και Μπαργκάν. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να μειώσουν και στο 70’ ο Βέλλιος «έγραψε» το τελικό 3-0, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ. Μετά από σέντρα του Κυριακίδη, ο Έλληνας επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Καλλονή παρέμεινε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με 7 βαθμούς, ενώ αντίθετα ο Ηρακλής ανέβηκε στην 8η, ισοβαθμώντας στους 21 βαθμούς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Νίκη και 8η θέση για ΠΑΣ, τεσσάρα ο Αστέρας


Οι Γιαννιώτες κέρδισαν με 2-0 τη Βέροια στους Ζωσιμάδες και μπήκαν με το… δεξί στο 2016. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αήττητοι σε εκτός έδρας παιχνίδια, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τον ΠΑΣ, ο οποίος προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με γκολ του Μανιά.

Η Βέροια πίεσε για την ισοφάριση και είχε σημαντικές ευκαιρίες με τους Ναζλίδη και Μαγέφσκι για να φέρει το σκορ στα ίσα. Αυτό δεν έγινε ποτέ και στο 82’ ο Γιαννούλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΣ «κλείδωσε» τη νίκη με εύστοχη κεφαλιά του Τζημόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Στο άλλο παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης διέλυσε με 4-0 τον Πανθρακικό στην έδρα του και ανέβηκε προσωρινά στην 5η θέση με +1 από Πανιώνιο και +2 από Λεβαδειακό.

Οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους φιλοξενούμενους και «καθάρισαν» τη νίκη, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιάννου.

Ο Έλληνας άσος πέτυχε δύο γκολ (41’, 74’) και έφτασε ήδη τα 11 στο πρωτάθλημα, όντας στη 2η θέση των σκόρερ, πίσω μόνο από τον Φορτούνη. Τα άλλα τέρματα πέτυχαν οι Ιγκλέσιας (63’) και Φούντας (77’), με τον τελευταίο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.