Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/12/2015 14:35
Πρωταθλήτρια κόσμου για 3η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Μπαρτσελόνα. Με δύο γκολ του Σουάρες και ένα του Μέσι, οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν με 3-0 την Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγου και κατέκτησαν τον τίτλο στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Τον 5ο τίτλο της μέσα στο 2015 πανηγυρίζει η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε νίκησε με 3-0 την Ρίβερ Πλέιτ και έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτάει για τρίτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Οι πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα του ματς και πίεζαν ψηλά προκειμένου να αναγκάσουν σε λάθη τους παίκτες των «μπλαουγκράνα». Ωστόσο, όσο κυλούσε το παιχνίδι, οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδιζαν μέτρα και στο 11ο λεπτό είχαν την πρώτη σημαντική στιγμή, με σουτ του Μέσι, το οποίο απόκρουσε εντυπωσιακά ο Μπαροβέρο.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα
Το γκολ για τους Καταλανούς ήρθε στο 36’ από τα πόδια του Μέσι. Μετά από κεφαλιά-πάσα του Νεϊμάρ, ο Αργεντινός κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή (χρησιμοποίησε χέρι) και με κοντινό σουτ νίκησε τον Μπαροβέρο, «γράφοντας» το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σουάρες αστόχησε από κοντά για το 2-0, ωστόσο ο ίδιος πήρε το… αίμα του πίσω στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’), νικώντας τον Μπαροβέρο σε τετ-α-τετ, μετά από εκπληκτική πάσα του Μπουσκέτς.

Μετά το δεύτερο γκολ, η Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και είχε σημαντικές ευκαιρίες για ένα 3ο γκολ, με κορυφαία το πλασέ του Μέσι που απομακρύνθηκε στη γραμμή από Μαϊντάνα.

Το 3-0 ήρθε τελικά στο 69’, με τον Νεϊμάρ να βγάζει τη σέντρα και τον Σουάρες να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Ουρουγουανού σ’ αυτό το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, επίτευγμα που του χάρισε τη «Χρυσή Μπάλα» του τουρνουά.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, η Ρίβερ Πλέιτ πίεσε για το γκολ της τιμής και στο 77’ είχε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Αλάριο, αναγκάζοντας τον Μπράβο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Έξι λεπτά μετά, ο Χιλιανός γκολκίπερ είπε νέο «όχι» στους Αργεντινούς, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι μετά από δυνατό σουτ του Μαρτίνες. Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για 3η φορά στην ιστορία της (2009, 2011, 2015).

Οι «μπλαουγκράνα» έγιναν η πρώτη ομάδα που φτάνει τις τρεις κατακτήσεις στην διοργάνωση, με την Κορίνθιανς να είναι η μόνη με δύο. Παράλληλα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε τα πέντε τρόπαια στο 2015 (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), χάνοντας μόνο το Ισπανικό Σούπερ Καπ από την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τα γκολ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.