Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ Σουάρες (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ Σουάρες (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/12/2015 17:41
Με τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 την Γκουανγκτζού και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρίβερ Πλέιτ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την πρωταθλήτρια Ασίας, Γκουανγκτζού και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρίβερ Πλέιτ την Κυριακή (20/12) στις 12:30.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν είχε στη διάθεση του τον Λιονέλ Μέσι λόγω κολικού του νεφρού (ίσως χάσει και τον τελικό), αλλά ούτε τον τραυματία Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν στον πάγκο.

Παρά τις απουσίες, οι «μπλαουγκράνα» είχαν την υπεροχή και στο 39’ άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Σουάρες. Πέντε λεπτά νωρίτερα, ο αριστερός μπακ των Κινέζων, Ζου Ζενγκ, υπέστη σοκαριστικό τραυματισμό, αφού έσπασε το αριστερό το πόδι, με τον αστράγαλο να γυρίζει προς τα έξω!

Η Γκουανγκτζού απείλησε στο 41’ με κεφαλιά του Παουλίνιο, όμως στο 50’ η Μπαρτσελόνα πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Σουάρες, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο ίδιος στο 67’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ελ Χανταντί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα θα συμμετάσχει για 4η φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, μετρώντας δύο σερί κατακτήσεις (2009, 2011) και ένα χαμένο τελικό (2006).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.